Demisia Ministrului Muncii, Marius Budăi vine în contextul scandalului Căminelor Groazei. Este prima demisie la un nivel atât de înalt din partea unui oficial în acest caz.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, la începutul ședinței de Guvern de joi, că a văzut prea multe situații care demonstrează că activitatea de îngrijire a vârstnicilor a devenit "o afacere”.

”Nu mai există niciun gram de empatie”

”Este cât se poate de clar, evident că dintr-un cumul de factori care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial. Am văzut din păcate, în ultimele zile prea multe situații care probează că această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț, deseori, chiar prin suferințe crunte provocate seniorilor noștri. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viața i-a lovit atât de crunt. Așa ceva se va sfârși oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem. Am avut astăzi de dimineață o discuție cu domnul Ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de ași depune demisia la finalul acestei ședințe”, a declarat Premierul, Marcel Ciolacu.

Citește și: Amenzi de peste 750.000 de lei în azilele de bătrâni din țară

Marcel Ciolacu - Premierul României

Marcel Ciolacu - Premierul României

[Sursa foto: Marcel Ciolacu - Facebook]

De asemenea, acesta a făcut precizări despre centrele închise în urma controalelor efectuate în țară și a spus că așteaptă propuneri pentru viitoarea conducere a Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Din punctul meu de vedere este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei. Rezultatul preliminar pe care îl vom solicita la nivel național arată că după verificare a aproape 1100 de centre, 13 au fost închise. Aș dori să le cer autorităților să nu picăm în cealaltă extremă și să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale”, a mai declarat Marcel Ciolacu în cadrul ședinței de guvern.

În total 13 centre au fost închise în urma verificărilor.

În total 13 centre au fost închise în urma verificărilor.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, prima reacție în cazul căminelor groazei: ”Cred că este o rușine națională!”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Săptămâna viitoare aceste controale se vor finaliza, iar atunci vom veni cu propuneri concrete de modificare structurală a modului în care trebuie să funcționeze acest sistem. Intenția mea este să solicit celor mai importanți actori din zona societății civile, a ONG-urilor și a asociațiilor să-mi facă propuneri pentru viitoarea conducere a Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

În această funcție, și nu numai este nevoie de oameni pricepuți din zona asociațiilor non-guvernamentale cu rezultate solide și experiență de lucru cu asemenea persoane din categoriile vulnerabile. Este evident că și în această zonă sunt sute de ONG-uri și firme private care își fac treaba cu profesionalism și dedicare, așa cum și la statul român sunt mii de funcționari cinstiți, valoroși și empatici care găsesc întotdeauna atât soluții, cât și o vorbă de alinare pentru aceste categorii. Tuturor acestora vreau să le mulțumesc și ei reprezintă speranța că putem schimba nedreptatea cu corectitudinea și că împreună vom putea cerne răul de această dată, pentru a păstra binele și sistemul acolo unde funcționează”, a precizat Marcel Ciolacu.

Viitorul ministru al Muncii va fi numit de PSD lunea viitoare, când va fi organizată o ședință a Consiliului Politic Național. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si