Premierul  Marcel Ciolacu a avut, marți, o întâlnire de lucru pentru a analiza situația zonelor afectate de inundații și măsurile de intervenție necesare pentru sprijinirea urgentă a persoanelor care au avut de suferit din cauza fenomenelor meteorologice, potrivit Antena 3 CNN.

Necesitatea unor campanii de avertizare a populației

"Pentru oamenii aflați în situații dificile, fiecare zi contează. Am cerut autorităților statului ca acolo unde putem interveni pentru a ajuta populația, să o facem cât mai rapid.

Procedura de evaluare a pagubelor este în curs, trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile pentru pierderile suferite să ajungă la oameni cât mai curând”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Un bărbat a fost ucis de viitură, în timp ce încerca să își salveze câinele din calea prăpădului. Soția sa se afla în casă în tot acel timp

Prim-ministrul a cerut, de asemenea, ca mecanismul de comunicare între instituțiile statului să fie pro-activ, având în vedere că asemenea fenomene meteorologice au devenit, din păcate, extrem de dese.

Zeci de pompieri au scos apa din casele oamenilor.

Zeci de pompieri au scos apa din casele oamenilor.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, șeful Executivului a cerut ca ministerele și agențiile din subordine să acționeze coordonat cu celelalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență pentru ca reacția de răspuns să fie eficientă.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, și șeful DSU, Raed Arafat, au evidențiat necesitatea derulării unor campanii de avertizare a populației din zonele cu risc de inundații, care să includă mesaje adaptate situației din teren.

Citește și: Incendiu devastator în Dâmbovița. A fost transmis mesaj RO-Alert

La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Mircea Fechet, secretarul de stat în MMAP, Bogdan Balanișcu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul general la Administrației Naționale „Apele Române”, Sorin Lucaci, și consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frasineanu, potrivit Mediafax.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Aproape toată țara a fost afectată de codul roșu de ploi torențiale. Oamenii au fost scoși pe brațe din casele izolate de ape. Zeci de pompieri au scos apa din casele oamenilor. Mai multe drumuri naționale au fost blocate. În județul Arad, un bărbat surprins de viitură a fost găsit mort la cinci kilometri de la locuința sa. Hidrologii nu ne dau încă vești bune și-au prelungit codurile portocaliu și galben de viituri până la miezul nopții, conform Euronews.ro.

Unul dintre cele mai afectate județe a fost Arad. Acolo, un bărbat surprins de viitură a fost găsit mort la cinci kilometri de la locuința sa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si