„Cu ajutorul specialiştilor şi al societăţii civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în faţa pandemiei, nu să acopere abuzurile! Dimineaţă, am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat şi mai mulţi colegi jurişti pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina şi izolarea”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că Executivul Orban trimite numai catastrofe de proiecte de lege în Parlament pe care aleşii trebuie să le repare în regim de urgenţă.

„Asta fiindcă Guvernul PNL elaborează şi ne trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgenţă. Ieri, i-am chemat la dezbatere pe experţii societăţii civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberaţiile liberale ce atentau la drepturile şi libertăţile românilor. Azi, după discuţia foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanţia că putem da votul final pe o lege coerentă şi eficientă!”, a conchis Ciolacu. 

Citeste si: Raed Arafat exclude o nouă etapă de relaxare: „Acesta este un semnal”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se va întruni joi după-amiază pentru a adopta raport pe proiectul de lege privind carantina, iniţiat de Executiv. Reprezentanţi ai PSD şi ALDE au spus că vor fi efectuate multe modificări la proiectul de act normativ, pentru a clarifica nişte aspecte şi formulări. 

Plenul Camerei votează joi proiectul de lege

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind carantina după ce Curtea Constituţională a decis că instiuirea obligatorie a carantinei e neconstituţională, deoarece încalcă drepturile şi libertăţile omului.

Citeste si: Managerul Spitalului Colentina, infectat cu coronavirus

Actul normativ prevede măsura carantinei pentru persoanele care vin din zonele cu risc ridicat de epidemie sau cele care declară că nu îşi pot asigura singure condiţiile de separare fizică la domiciliu. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Situaţiile de risc epidemiologic sau biologic, pentru care este instituită carantina, sunt epidemia declarată prin ordinul ministrului Sănătăţii, pandemia declarată de directorul OMS sau un eveniment neaşteptat identificat constatat de structurile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau instituţiile din subordinea MS.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si