Premierul Marcel Ciolacu a fost în vizită la copiii care erau internați în Spitalul Robănescu din capitală. Acesta le-a mulțumit cadrelor medicale pentru profesionalism și a spus că va face tot ce îi stă în putință pentru ca pacienții să-și poată relua tratamentele.

”Toți copiii vor fi mutați înapoi”

Alături de Marcel Ciolacu a fost și ministrul Sănătății. Ciolacu și Rafilla au discutat cu cadrele medicale despre situația creată în urma incendiului de noaptea trecută.

Citește și: Incendiu devastator în Sectorul 1 al Capitalei. Trei case au fost cuprinse de flăcări: „Să te trezești să iei foc așa...”

Ciolacu și Rafilla au discutat cu cadrele medicale despre situația creată în urma incendiului de noaptea trecută.

Ciolacu și Rafilla au discutat cu cadrele medicale despre situația creată în urma incendiului de noaptea trecută.

[Sursa foto: Marcel Ciolacu - Facebook ]

"Este evident faptul că nu se poate aduce un alt transformator, va intra în funcțiune un generator și atunci copiii vor putea veni în program normal la recuperare și tratament. Mai mult, toți copiii vor fi mutați înapoi. Sunt ferm convins că vom găsi o soluție la ministerul Sănătății. O companie, o echipă care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat cât de cât. Pentru restul, să vedem ancheta. Transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanție, era nou și sunt convins că cei care sunt abilitați să facă această anchetă, să vină cu lămuriri", a declarat Marcel Ciolacu. 

Cum a luat foc spitalul?

"Prioritatea noastră este de a restabili condițiile de funcționare în deplină siguranță la Centrul Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robănescu astfel încât, în cel mai scurt timp, copiii să-și poată relua tratamentele de care au atâta nevoie. Le mulțumesc încă o dată cadrelor medicale pentru profesionalismul de care au dat dovadă în gestionarea situației, precum și echipelor de intervenție pentru rapiditatea cu care au acționat în stingerea incendiului și reducerea pagubelor", a scris premierul Marcel Ciolacu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Incendii Grecia. Ce se va întâmpla cu vacanțele românilor? Anunțul Ministerului grec al Economiei și al MAE/ Riscul izbucnirii incendiilor de vegetație este ridicat în mai multe zone.

În prezent, 75 dintre cei 110 copii aduși aseară la spitalul Marie Curie după incendiul de la unitatea Robănescu mai sunt la această oră internați în spital.

În prezent, 75 dintre cei 110 copii aduși aseară la spitalul Marie Curie după incendiul de la unitatea Robănescu mai sunt la această oră internați în spital.

[Sursa foto: Marcel Ciolacu - Facebook ]

Seara trecută a izbucnit un incendiu la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București iar 110 copii au fost evacuați. Alarma s-a dat în jurul orei 10 seara când de la transformatorul electric al spitalului s-a auzit o explozie. În prezent, 75 dintre cei 110 copii aduși aseară la spitalul Marie Curie după incendiul de la unitatea Robănescu mai sunt la această oră internați în spital. 11 pacienți au plecat acasă, anunță medicii care i-au avut în grijă. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Andrada Mirea, directorul medical al Centrului de Recuperare pentru Copii ”Nicolae Robănescu” spune că toți pacienții care au ajuns la Spitalul Marie Curie sunt foarte bine îngrijiți iar medicii și asistentele Centrului Robănescu au mers la Spitalul Marie Curie pentru a se asigura că acestora nu le lipsește nimic, potrivit Europa FM.

ISU B-If a trimis azi la Spitalul Robănescu un generator electric, cu o putere de 450 kVA, care să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a unității medicale, până la remedierea situației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si