Premierul României a ținut să precizeze că a crescut puterea de cumpărare a românilor, în ciuda prețurilor mai mari. Și asta pentru că au fost majorate salariile și pensiile.

"Haideţi să facem o diferenţă între nominal şi procentual. În primul rând, noi am mărit, am indexat pensiile cu 13,8%, pe urmă toate măririle, în primul rând a salariului minim, acum doi ani spuneam că o să ajungem la 500 euro şi la venitul mediu la 1.000

euro. La venitul mediu am ajuns la 1.100 euro şi la salariul minim am ajuns la 480. E normal că este o dinamică. Dacă facem un raportare la un bon, de exemplu de acum 10 ani, veţi vedea că raportarea numerică este la fel de mare. Important este că, şi vă aduc aminte când era o guvernare de dreapta, nu s-a mărit, nici măcar nu s-a aplicat legea în ceea ce priveşte indexarea pensiilor, iar să nu mai vorbim de salariul minim pe economie când nu a fost nicio creştere a lui. Automat, venim de anul viitor cu salariul minim european, deci venim cu o formulă de creştere, nu mai este o decizie politică şi acest lucru ne duce în rândul ţărilor dezvoltate cu această abordare", a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO Apa plată de la mare, care te lasă fără bani în buzunare! A devenit un lux să te hidratezi pe plajele de pe litoralul românesc

Citește și: VIDEO Chiar dacă avem salarii mult mai mici decât în Germania, plătim dublu față de nemți

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Pompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare- antena3.ro

Premierul a analizat cifrele și spune că puterea de cumpărare în România a crescut.

marcel ciolacu sorin grindeanu

"Deci, iertaţi-mă, e cum aş compara acum cât costă un apartament astăzi, cu cât a costat un apartament acum doi ani. Normal, lucrurile cresc, importantă este puterea de cumpărare. Iar, în acest moment, cu scăderea inflaţiei sub 5%, puterea de cumpărare, ne arată cifrele, a crescut. De fapt, economia este 90% pe investiţii şi, din aceste 90%, trebuie să ne cunoaştem cu toţii sunt de la Ministerul Transporturilor şi de la ministrul Sorin Grindeanu şi 20% a început de la începutul anului să avem o creştere şi pe consum", a continuat liderul social-democrat.

sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si