Premierul României, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj românilor cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Mica Unire. Acesta este momentul în care Țara Românească și Moldova s-au unit sub un singur domnitor, Alexandru Ioan Cuza.

2024, un an dificil pentru România

Astfel, anul acesta se împlinesc 165 de ani de la evenimentul istoric de o mare însemnătate. În acea perioadă, la Viena, a fost discutată problema regimului politic al Moldovei și Țării Românești în cadrul Conferinței Internaționale, unde pozițiile puterilor europene s-au împărțit. 

Mesajul prim-ministrului s-a bazat pe reformele ireversibile, pe care Guvernul le-a început anul trecut, care permit României accesarea tuturor banilor din PNRR.

"Există încă multe inegalități sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerințelor îndreptățite ale agricultorilor și transportatorilor. Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri și inechități! Fiindcă sunt un om al dialogului! Și doar împreună am găsit și vom găsi soluții pe care le putem aplica rapid. Dragi români, Știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Știu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate. De aceea, vrem să menținem prețuri plafonate la alimentele de bază așa cum sunt la facturile de energie și gaze ale românilor. 2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. Însă, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea țării.

Indiferent de costurile electorale!”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Ciolacu mesaj ziua principatelor

Citește și: Concubina lui Cornel Dinicu rupe tăcerea! Ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea incendiului de la Ferma Dacilor

Ciolacu, încrezător într-o țară dezvoltată

În cele din urmă, premierul a spus că are nevoie de români pentru o țară unită, lipsită de probleme.

”Eu, ca și dumneavoastră, îmi doresc ca România să crească și să se dezvolte. Doar uniți putem construi o Românie echitabilă! Și sunt sigur că, doar așa, vom depăși toate provocările acestui an! Așa să ne ajute Dumnezeu”, a mărturisit Marcel Ciolacu într-un clip postat pe pagina lui de Facebook.

Ciolacu mesaj ziua principatelor

Fotografie cu Marcel Ciolacu.

[Sursa foto: Facebook]

Cu ocazia acestei zile importante au loc mai multe manifestații în toată țara. De exemplu, pe aeroportul Otopeni, călătorii sunt întâmpinați cu muzică și dans.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si