Potrivit surselor politice, Marcel Ciolacu va merge marți în Israel, pentru a se întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu. De asemenea, premierul a informat joi că Guvernul a reușit să repatrieze majoritatea românilor aflați în Israel, care au cerut acest lucru, în urma conflictului Hamas. Astfel, au fost salvați 2.000 de români, însă MAE a activat o celulă de criză pentru cei aflați în dificultate.

Premierul Marcel Ciolacu, vizită de urgență în Israel

„Am reuşit să repatriem din Israel marea majoritate a cetăţenilor români care ne-au cerut asta, urmare a agresiunii sângeroase a Hamas”, a spus Marcel Ciolacu în şedinţa Executivului.

Întâlnire de urgență a cabinetului israelian. Benjamin Netanyahu a promis să „demoleze” Hamas

Premierul Benjamin Netanyahu a convocat duminică, pentru prima dată, cabinetul de urgență extins al Israelului și a afirmat că unitatea națională arătată a trimis un mesaj puternic acasă și în străinătate, în timp ce țara se pregătește să „demoleze” Hamas, în Gaza, scrie Reuters.

Întâlnirea a avut loc la cartierul general al armatei din Tel Aviv și a debutat cu miniștrii care au ținut un moment de reculegere, în picioare, pentru cei 1.300 de israelieni uciși în atacul Hamas, din data de 7 octombrie, se arată într-o înregistrare video publicată de biroul lui Netanyahu.

Premierul israelian a declarat că toți miniștrii „lucrează non-stop, pe un front unit”.

„Hamas a crezut că vom fi dărâmaţi. Noi suntem cei care vom demola Hamas", a declarat Netanyahu, adăugând că demonstraţia de unitate "trimite un mesaj clar naţiunii, inamicului şi lumii", a mai declarat Netanyahu.

Şedinţa de cabinet intervine în condiţiile în care Israelul se pregăteşte să lanseze o amplă ofensivă terestră în Gaza.

Un nou ultimatul pentru civili

Armata israeliană a dat un nou ultimatum pentru civilii din Gaza.

Oamenii sunt sfătuiți ar trebui să plece din nordul Gazei și să meargă spre sud între orele 10:00 și 13:00.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Li se recomandă să folosească o singură rută pe care să circule, de la Beit Hanoun către Khan Yunis.

Armata a spus că nu va da atacuri pe această rută în intervalul menționat de ei.

Ministrul israelian al Comunicațiilor, Shlomo Karhi, a cerut aprobarea de a închide biroul local al Al Jazeera, potrivit unei declarații pe care acesta a făcut-o duminică. El acuză postul de știri că îndeamnă, fiind „pro-Hamas”, scrie Reuters.

Acțiunile armatei israeliene în Gaza au depășit „sfera autoapărării”, Guvernul israelian trebuie să „înceteze pedeapsa colectivă asupra poporului din Gaza”, a spus duminică ministrul de externe al Chinei, Wang Yi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Iranul a atras atenția Israelului, prin intermediul ONU, că ar putea interveni dacă Israelul va continua campania militară în Gaza, scrie Jerusalem Post. Teheranul a avertizat cu privire la „consecințe de mare anvergură” dacă bombardamentele israeliene către  Gaza nu sunt oprite, pentru că diplomații au lucrat pentru a preveni escaladarea războiului Israel-Hamas într-un conflict regional care ar putea include Hezbollah și Iran,  potrivit Hotnews.ro. 

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că au ucis un alt comandant Hamas, care a condus atacurile teroriste asupra comunităților din sudul Nirim și Nir Oz de săptămâna trecut. Este cel de-al treilea lider al Hamas care a fost ucis în ultimele zile.

Aproximativ 360.000 de rezerviști au fost mobilizați. Este cel mai mare număr din istoria Israelului, convoaie de tancuri s-au strâns în apropiere de graniță, iar unele trupe au efectuat operațiuni la sol.

Mai mult de 1.300 de oameni au fost uciși în Israel weekendul trecut, când Hamas a trecut granița. Peste 2.200 de palestinieni au fost omorâți până acum în Fâșia Gaza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si