Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri dimineață, că PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. ”De la aceste lucruri vom porni discuțiile pe care o să le avem cu Partidul Național Liberal sau cu USR!”, a transmis Ciolacu.

Citeste si: Primul pas făcut de liberali pentru rezolvarea crizei politice. Negocieri cu liderii USR

Marcel Ciolacu: Acest bâlci din ultimele două luni trebuie să înceteze

Marcel Ciolacu îi acuză pe cei de la PNL și USR de o abordare "arogantă și superficială":

„Ne aflăm într-o criză majoră pandemică negestionată, într-o criză economică, socială și politică declanșată de fosta guvernare de dreapta, respectiv PNL și USR. Am văzut abordarea celor două partide în ședințele lor, este o abordare în continuare și arogantă, și superficială. Eu vă anunț că am terminat cu colegii mei și cu specialiștii din partid cele 100 de priorități pentru români, atât pe perioadă scurtă, cât și medie și de aici vom porni discuțiile pe care o să le avem cu PNL sau cu USR”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri.

Citeste si: Ludovic Orban: NU votez legea certificatului verde pentru angajați în forma actuală, deși sunt un susținător al vaccinului

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Președintele PSD a spus că de această dată partidul va merge cu o propunere de premier la Palatul Cotroceni.

„Să nu credeți că eu nu o să cer mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de premier, este exclus așa ceva. PSD e dispus să își asume actul de guvernare ca să scoatem România din criză. Acest bâlci din ultimele două luni trebuie să înceteze”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit lui Ciolacu, PSD va discuta cu toată lumea, însă nu va intra în negocieri sau discuții sterile privind ministerele, "întâi stabilim programul de guvernare".

Citeste si: Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților

Negocieri reluate între PNL și USR

Reprezentanţii PNL şi cei ai USR se vor întâlni miercuri, la ora 13.00, pentru discuţii privind formarea Guvernului, au precizat surse politice. Întâlnirea are loc după ce Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, marţi, flexibilizarea mandatului de negociere "cu forţele democratice" din Parlament privind formarea unui nou Guvern.

Din echipa de negociere a PNL fac parte preşedintele PNL, Florin Cîţu, secretarul general Dan Vîlceanu şi cei patru prim-vicepreşedinţi- Iulian Dumitrescu, Rareş Bogdan, Lucian Bode şi Gheorghe Flutur.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si