Zilele trecute, fragmente de drone rusești au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea localității tulcene Plauru, după atacul armatei rusești asupra portului Ismail.

Liderul PSD susține că nu există motive de îngrijorare. Întrebat dacă dronele rusești nu ar trebui doborâte, Ciolacu a răspuns: „Ca să le dobori trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei şi cred că acest lucru nu este încă permis, nu am auzit de vreo decizie în acest sens.

Este o monitorizare şi aţi văzut că aceste drone sunt lovite de obicei de artileria ucraineană şi cad imediat pe malul Dunării. Încă nu este absolut niciun pericol pentru românii din zonă. A fost o abordare chiar cu calm, controlabilă, nu a mai intrat nimic pe o distanţă.... O singură dată s-a întâmplat, după cum bine ştiţi, s-au luat măsurile pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Am făcut un sistem nou de radare".

Marcel Ciolacu, despre dronele rusești căzute în Tulcea: Nu este absolut niciun pericol pentru români

Premierul României este încântat de progresele și "dinamica" industriei de apărare. „Mă bucură că industria de apărare pentru prima oară lucrează şi în patru schimburi. Va veni şi acest împrumut de la Congresul Statelor Unite de două miliarde, cumva direcţionat pentru industria de apărare, un domeniu pe care încet, încet îl acoperim.

Lucrurile chiar au intrat într-o anumită dinamică”, a precizat Marcel Ciolacu, în cadrul unei discuții cu presa, la Buzău.

Citește și: VIDEO Bucăți de drone rusești pe teritoriul României! Sunt suspiciuni că ar fi căzut cel puțin trei astfel de aparate de zbor

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Armata Română a descoperit resturi ale dronelor prăbușite, după ce Rusia a atacat portul Ismail din Ucraina. Exploziile s-au văzut inclusiv de pe teritoriul românesc, iar la Plauru, aproape de graniță, există suspiciuni că ar fi căzut cel puțin trei astfel de aparate de zbor. Una dintre drone a fost deja găsită.

 

sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si