Marcel Ciolacu a făcut un anunț important, după întâlnirea cu secretarul de stat Jennifer Granholm.

Ce discuții a purtat Marcel Ciolacu în vizita din SUA?

Premierul a spus că România va pune capăt dependenței energetice în viitorul apropiat și va deveni, la rândul său, un furnizor în regiune.

"În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenței energetice și va deveni la rândul său un furnizor în regiune.

Sprijinul administrației SUA și a secretarului de stat Jennifer Granholm rămâne esențial pentru a progresa cu succes ca hub regional și pentru a implementa tehnologii de ultimă generație", a scris Marcel Ciolacu pe reţeaua X. 

Ciolacu SUA

Marcel Ciolacu s-a întâlnit luni cu secretarul de stat Jennifer Granholm 

[Sursa foto: X]

Citește și: Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acţiona România”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, premierul român a mai discutat cu secretarul de stat american și despre consolidarea relației bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, includerea României în programul Visa Waiver, precum și despre securitatea din zona Mării Negre în contextul războiului din Ucraina.

Ciolacu, despre vizele pentru SUA

Despre vize, Marcel Ciolacu a declarat că cel mai curând din anul 2025 românii vor putea scăpa de vizele pentru Statele Unite.

“Din ce-am convenit astăzi, cred că anul viitor se va face anunţul. Va fi un efort susţinut atât de către partea americană, cât şi de cetăţenii români şi de diaspora din Statele Unite ale Americii, deadline-ul fiind anul 2025, renunţarea la vize. Chiar a fost o discuţie aplicată”, a declarat Ciolacu, la Washington

Marți, premierul își va continua vizita în Statele Unite și va merge în vizită la una dintre cele mai mari companii de armament, dar și cu reprezentanții Google care sunt interesați să investească în România.

El va merge și la Capitoliu pentru discuții cu senatorii Ben Cardin şi James Risch, co-preşedinţi ai Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA.

Ciolacu SUA

Marcel Ciolacu în timpul vizitei de lucru în SUA.

[Sursa foto: X]

Citește și: Mesajul de 1 Decembrie al lui Marcel Ciolacu. „O Românie puternică este un obiectiv firesc, capabil să ne unească”

Totodată, el se va întâlni şi cu Mike Turner şi Elissa Slotkin, membri ai Camerei Reprezentanţilor SUA, co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor.

Miercuri, Marcel Ciolacu va merge la New York, acolo unde se va întâlni cu Ronald S. Lauder, preşedintele Consiliului Evreiesc Mondial, iar apoi cu Antonio Guterres- secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances- preşedintele Adunării Generale ONU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si