Viktor Orban a venit la București vineri, unde s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu. Printre altele, cei doi au discutat și despre aderarea completă a României la Spațiul Schengen.

Pentru că Ungaria deține în acest moment președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, Viktor Orban a spus că va pune aderarea țării noastre la Schengen pe agenda UE în această toamnă, se arată într-un comunicat oficial al Guvernului de la Budapesta, după întâlnirea dintre Orban și Ciolacu.

Citește și: "Alături de poporul american". Klaus Iohannis, mesaj emoționant după ce Donald Trump a fost împușcat

marcel ciolacu, spatiul schenge, viktor orban

Ciolacu anunță tren de mare viteză între România și Ungaria

Pe lângă aderarea deplină a României la Spațiul Schengen, pe care Marcel Ciolacu a spus că Viktor Organ o susține în totalitate, cei doi premieri au discutat și despre un proiect feroviar de amploare. Este vorba despre realizarea unei legături feroviare de mare viteză între București și Budapesta. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Premierul țării noastre spune că un astfel de proiect este de un interes major pentru cele două state și are un impact semnificativ chiar și în ceea ce privește rețeaua de căi ferate din Europa Centrală. 

„Am avut astăzi o discuție pragmatică cu Prim-Ministrul Ungariei, domnul Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării noastre bilaterale. Schimburile noastre comerciale se ridică la aproximativ 13 miliarde de Euro și am agreat împreună cu omologul maghiar că există în continuare un potențial neexploatat. 

I-am transmis premierului Orban că dorim să lucrăm împreună pentru consolidarea unei agende bilaterale pozitive, în beneficiul cetățenilor noștri, indiferent de etnie.

Totodată, am convenit să începem studiile de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral- legătura #feroviară de mare viteză Budapesta–București, un proiect strategic, de interes regional, cu impact la nivelul rețelelor feroviare din regiunea Europei Centrale.

Ungaria deține Președinția Consiliului UE în acest semestru, iar, în această calitate, România se bazează pe acțiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene. Totodată, i-am mulțumit Prim-ministrului Viktor Orban pentru susținerea fără echivoc a aderării României la spațiul #Schengen și cu frontierele terestre”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Citește și: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, mesaje pentru Trump, după ce un tânăr a încercat să îl asasineze. Ce i-au transmis politicienii români

marcel ciolacu, spatiul schenge, viktor orban


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si