Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România.

Marcel Ciolacu și-a arătat mulțumirea față de susținerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la Spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie aliatul țării noastre în această situație.

Viktor Orban se va deplasa, de la București, la Băile Tușnad, acolo unde se va desfășurea cea de-a 32-a ediție a Universității de Vară, potrivit MTI, arată news.ro

Citește și: VIDEO- Guvernul pregătește noi creșteri de taxe și impozite

Marcel Ciolacu și Viktor Orban, întâlnire privată

„Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relaţiilor româno-ungare, partea română îşi doreşte să menţină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă şi concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor din cele două state”, potrivit Executivului.

Marcel Ciolacu a apreciat susținerea manifestată de guvernul ungar față de eforturile României de aderare la Spațiul Schengen și și-a exprimat speranța ca Ungaria să continue să fie un aliat al țării noastre, potrivit comunicatului oficial.

Ce s-a discutat?

Potrivit Guvernului, cei doi premieri au vorbit despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. În plus, premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mai mult, „în perspectiva preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, a avut loc şi un schimb de opinii pe tema priorităţilor la nivel european”.

Comunicatul mai arată că, în cadrul întâlnirii, premierul Marcel Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO

pentru Ucraina, în contextul agresiunii militare a Rusiei.

Citește și: Noi taxe pentru români de la 1 septembrie. Voucherele bugetarilor, în pericol de dispariție

De la Bucureşti, Viktor Orbán se va deplasa la Băile Tuşnad, unde se va desfăşura cea de-a 32-a ediţie a Universităţii de Vară, potrivit MTI.

După întâlnirea privată, premierul Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la întâlnire la care a adăugat „Acesta este începutul unei frumoase prietenii”.

Premierul Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la întâlnire, alături de comentariul: ”Acesta este începutul unei frumoase prietenii”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si