Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va pleca la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficiali europeni. De asemenea, acesta a adăugat faptul că este decis să nu renunţe la vreo reformă, dar şi să livreze ceea ce şi-a asumat.

,,Trebuie să depăşim însă toate aceste situaţii complicate şi să ducem România înainte''

De asemenea, acesta consideră că eforturile financiare făcute de țara noastră anul acesta, pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova, vor fi recunoscute de către Comisia Europeană, potrivit Hotnews.ro

Trebuie să depăşim însă toate aceste situaţii complicate şi să ducem România înainte, iar drumul ţării înseamnă astăzi calea reformelor prevăzute în PNRR cu care modernizăm administraţia şi investim miliarde de euro în transport, energie, educaţie, sănătate, agricultură, digitalizare.

După amiază voi pleca la Bruxelles unde mă voi întâlni cu oficialii europeni ca să discut câteva decizii esenţiale pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe. Sunt decis să nu renunţ la vreo reformă şi să livrăm tot ce ne-am asumat.

Citește și: Guvernul exclude majorarea TVA la 21%. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre negocierile cu Comisia Europeană

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Încheiem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului REPowerEU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul trei şi vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României. Aşa că astăzi vreau, împreună cu tot cabinetul să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune cererea de plată numărul trei”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern, de joi.

Charles Michel a reconfirmat sprijinul total pentru aderarea României la Schengen

Potrivit lui Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Bruxelles, a declarat faptul că președintele Consiliului European, Charles Michel a reconfirmat sprijinul total pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu, vizită la Bruxelles

Marcel Ciolacu, vizită la Bruxelles

[Sursa foto: Facebook-Marcel Ciolacu]

Președintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat, astăzi, susținerea sa totală pentru aderarea României la spațiul #Schengen. Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai țării noastre și i-am mulțumit pentru suportul său constant, ferm și plin de energie”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe Facebook.

De asemenea, cei doi au stabilit o decizie de comun acord „ că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului ”.

Mai mult decât atât, Charles Michel „a mulțumit României și pentru sprijinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea! De aceea, sper că și Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că #solidaritatea europeană există și în realitate,

nu doar în declarațiile oficiale!”, a declarat premierul, potrivit Digi24.ro

Citește și: VIDEO- Marcel Ciolacu dorește eliminarea primarului Crevedia din partid. Legea primarului prevede că acesta își va continua, în schimb, mandatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si