Marcel Ciolacu ajunge azi în Ucraina, la Kiev. Ieri, premierul României a fost în Israel. În vizita sa în țara vecină, Marcel Ciolacu va discuta cu premierul Ucrainei detalii despre acordul cerealelor. Se dorește dublarea tranzitului de cereale ucrainene prin România: de la două milioane de tone pe lună, la patru milioane de tone pe lună. 

Dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și colaborarea pe plan economic

O altă temă care va fi discutată este cea a investițiilor pe rutele de transport și în Portul Constanța. Mai mult, se ia în considerare și deschiderea unui nou punct de frontieră între România și Ucraina la Sighetul Marmaţiei. Marcel Ciolacu vrea drepturi şi facilităţi pentru minoriatea română din Ucraina. 

Citește și: Marcel Ciolacu, anunț crucial din Israel: ”Fac un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Delegația din România se va întâlniri astăzi cu oficialii ucraineni, dar vor avea și o ședință comună de Guvern. Delegația României este formată din miniștri: de Interne, ai Apărării, ai Economiei, ai Sănătății. De asemenea, vor fi premierul prezenți vicepremierul Marian Neacşu, iar după această ședință importantă de Guvern, vor fi semnate şi mai multe memorandumuri. 

Citește și: VIDEO- Marcel Ciolacu a ajuns în Israel: „Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian și un puternic semnal de sprijin importantei comunități românești care trăiește în această țară”

"În oglindă aceleaşi drepturi care sunt în România trebuie să fie şi pe teritoriul Ucrainei, în ceea ce priveşte minorităţile. Mai mult, limba moldovenească să nu mai existe, fiindcă ea n-a existat niciodată. Este o invenţie a Federaţiei Ruse, mai ales pentru Basarabia, pentru cetăţenii români de pe teritoriul Basarabiei, ca să nu se mai numească români, să se numească moldoveni", a spus Ciolacu.

"Sper ca la Kiev, şi am şi spus preşedintelui Zelenski când a venit, că e mult prea axat acest tranzit al cerealelor pe zona rutieră şi avem soluţii mult mai bune pe zona

feroviară şi pe Dunăre şi cred că vom veni cu foarte multe lămuriri şi cu o altă abordare", a mai precizat premierul Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si