Marcel Vela a reacționat după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un bărbat, activist de mediu, care a fost agresat cu pietre de câteva persoane care transportau lemne.

Presa din Suceava susține că este vorba de transporturi ilegale de lemn, dar prefectul de Suceava a convocat o ședință cu structurile județele ale MAI, ale Direcției Silvice și ale Gărzii Forestiere.

Marcel Vela a trimis echipe de control la Suceava pentru hoții de lemne

„Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o reţea de socializare de o persoană care susţinea că ar avea drept cauză identificarea şi diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos. Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate”, a transmis MAI.

Marcel Vela condamnă aceste fapte și a promis că vinovații vor fi pedepsiți în cazul furtului sistematic de lemne

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocraţia şi profesionalismul”, a declarat Marcel Vela.

Vineri a fost convocată o ședință operativă cu șefii structurilor județene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

În plus, șefii Direcției Silvice Suceava și a Gărzii Forestiere vor fi nevoite să prezinte rapoarte ale instituțiilor cu atribuții și măsuri imediat dispuse.

Activist de mediu agresat de hoții de lemne, cu pietre

Întregul scandal a pornit de la Daniel Bodnar, un activist de mediu care a postat pe Facebook mai multe filmulețe prin care urmărește transporturi ilegale de lemn. În momentul în care a „îndrăznit” să-i abordeze pe presupușii hoți a fost atacat cu pietre și s-a ales cu parbrizul spart, dar și cu răni la față.

Bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă starea sa de sănătate este bună în prezent.

Citeste si: Calendarul consultărilor de la Cotroceni. PSD, primul partid invitat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si