"În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă", a declarat Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

"Plajele autorizate vor putea fi deschise de la 1 iunie"

El a precizat că oamenii vor putea merge la plajă, dacă se respectă măsurile de siguranţă sanitară, scrie agerpres.ro

"Plajele autorizate vor putea fi deschise de la 1 iunie. În condiţii de siguranţă medicală, sanitară, doar pe şezlonguri şi doar cu distanţă între amplasamentele acestor şezlonguri. Până pe 1 iunie vor apărea şi ordinele comune ale miniştrilor, fie că este vorba de zona sportivă- ministrul Tineretului şi Sporturilor şi împreună cu ministrul Sănătăţii, fie că este vorba de zona alimentaţiei publice, cu ministrul Economiei, cu responsabilii din zona sanitar-veterinară şi ministrul Sănătăţii sau în zona plajelor, ministrul Economiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Mediului. Aşadar, de luni, iată, există această perspectivă de a implementa a doua relaxare după starea de urgenţă, în această stare de alertă. Dar, în continuare trebuie să respectăm regulile cu privire la purtarea măştii, cu distanţarea, cu tot ceea ce înseamnă comportamentul nostru, astfel ca din 15 iunie să avem posibilitatea de a trece într-o nouă etapă de relaxare, spre o viaţă şi o etapă normală", a afirmat ministrul de Interne.

Citeste si: Klaus Iohannis: De la 1 iunie, se redeschid terasele și plajele. Se va putea circula liber în afara localităţilor

Marcela Vela a amintit că tot de la 1 iunie nu se va mai completa declaraţia pe propria răspundere pentru ieşirea din localitate sau din zona metropolitană.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela - Restrictii 1 iunie 2020
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela - Restrictii 1 iunie 2020

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Vela, critici dure la adresa senatorilor care au susţinut moţiunea simplă la adresa sa

Citeste si: Marcel Vela: „Vă dau o veste proastă: în următorul mandat veţi fi jumătate dintre dvs., că vă sancţionează românii”

Citeste si: Marcel Vela a fost decorat de președintele țării din postura de luptător pentru victoria Revoluției din 1989!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si