Close sidebar
Close sidebar

Mare atentie la ciroza hepatica, boala care a ucis-o pe Ileana Ciuculete. Te poate omori fara sa stii. Cum se manifesta si cum poate fi depistata

Ciroza hepatica, boala care a ucis-o pe Ileana Ciuculete, este una dintre cele mai grave boli ale ficatului. Ciroza hepatica este o boala cronica a ficatului, caracterizata de o diminuare progresiva a masei lui functionale rezultand atat din diminunarea cantitatii de hepatocite, cat si din distrugerea arhitecturii specifice a organului.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ileana Ciuculete a murit marti seara. Dupa mai multe ipoteze vehiculate in spatiul public in ultimele ore, un apropiat al familiei face lumina in cazul disparitiei complet neasteptate a Ilenei Ciuculete. Cosmarul artistei a durat doar 6 zile si a inceput in mod ironic de Ziua Femeii, pe 8 martie. Potrivit surselor noastre, atunci, alertata de o febra care nu scadea, artista a mers la o clinica privata pentru un consult de specialitate si un set de analize. Acestea din urma au relevat un diagnostic care interpretei i s-a parut atunci halucinant si pe care a refuzat sa-l accepte – Hepatita C.

A mers acasa si, in urma cu trei zile, a cerut un nou set de analize, de data aceasta la Victor Babes. Medicii de acolo i-au dat o veste absolut socanta. ”Dupa noile analize care au confirmat si hepatita C si au condus la diagnosticarea cirozei hepatice galopante, medicii de acolo i-au spus sa mearga acasa ca nu mai au ce sa-i faca.

Discutau deja de un stadiu terminal”, sustine un apropiat al familiei regretatei artiste. Asadar, in doar 6 zile s-a scurs toata viata din ea.

Ciroza hepatica este ultimul stagiu al fibrozei, cauzata de mai multi factori, printre care hepatita sau alcoolismul cronic. De fiecare data cand ficatul este afectat, acesta incearca sa se ”repare” singur, putand aparea deteriorari ale tesutului. Pe masura ce ciroza progreseaza, tesutul se deterioreaza din ce in ce mai mult, iar organul ajunge sa nu mai poata functiona.

Ciroza hepatica poate fi fatala in unele cazuri si apare, de obicei, dupa multi ani in care tesutul hepatic a fost afectat, inflamat.

Citeste si: Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari- kanald.ro

Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciprian Mega, preotul care s-a dus la Putin, acuzat că e „plantat” în BOR de Biserica Ortodoxă Rusă, a fost suspendat de Episcopie- antena3.ro

Ciroza hepatica – cauze

abuzul cronic de alcool
hepatita B
hepatita C
acumularea de grasime in ficat

Alte posibile cauze:

acumulare de fier in corp
fibroza
boala Wilson
boli metabolice mostenite
boli digestive genetice
hepatita autoimuna
ciroza biliara
anumite infectii
anumite medicamente
Ciroza hepatica – simptome

Ciroza nu are, de obicei, simptome, pana cand boala nu este avansata.

Cand apar simptomele, ele pot include:

oboseala
sangerari
vanatai
mancarimi de piele
ingalbenirea pielii
pierderea apetitului
umflarea picioarelor
pierdere in greutate
confuzie, somnolenta
greata
inrosirea palmelor
atrofie testiculara, la barbati
marirea sanilor, la femei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI