Silvia Penu are un apartament cu 4 camere in celebrul bloc Zodiac de pe Calea Dorobantilor din Bucuresti. Din 2012, cand i s-a imbolnavit sotul, a inceput sa acumuleze datorii la intretinere, restante care au ajuns in prezent la peste 30 de mii de lei, cu tot cu penalizari. Anul acesta, dupa moartea sotului, ar fi vrut sa vanda imobilul, evaluat la 100 de mii de euro, sa plateasca datoriile si sa se mute in alta parte.

"Am mers la notar si am facut o tranzactie de reesalonare a datoriei si am spus ca platesc cat pot si in momentul in care am vandut apartamentul platesc tot debitul"

Stupoare, insa. Administratia blocului i-a vandut, peste noapte, creantele unui individ din Popesti Leordeni.

Acesta a platit intretinerea dupa care, prin falsificarea unor acte, sustine avocata femeii, a reusit sa o execute silit pe batrana. Nu doar ca i s-a pus poprire pe pensie, ci locuinta i-a fost scoasa la licitatie. Femeia a incremenit cand a aflat ca apartamentul s-a dat cu doar 30 de mii de euro si ca-n orice moment poate fi aruncata in strada.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

"Daca faceam un soc? Am tensiune. Ce se intampla? Nimic. La groapa comuna si era fericit ca a luat un apartament la 30 de mii de euro"

Straniu e ca, in acelasi bloc, a mai fost scos la licitatie un alt apartament cu doua camere, al unui barbat bolnav de schizofrenie si ar urma o a treia persoana. Bolnavul, care a fost deja executat, avea 6 mii de lei datorii la intretinere.

Instanta hotarase deja, la inceputul anului, sa ii fie pusa poprire pe pensie. Cu toate acestea, imobilul a fost vandut prin licitatie cu doar 20 de mii de euro, iar bolnavul a fost azvarlit intr-un centru.

 

"Suntem stupefiati de ceea ce se intampla. Nimeni nu se spune nimic. Administratia de bloc cunoaste situatia, vecinii cunosc, si totusi, executati o persoana care nu se poate apara singura" 

Strigator la cer e ca totul s-a facut fara stirea rudelor. Inca in stare de soc, fratele barbatului spune ca a aflat toata povestea de la vecini.  

"Legal nu trebuia sa se incepe executarea imboliara pentru cei 6.000 de lei. El are o pensie. Baremul de lege prevede ca imobiliar se incepe dupa 10.000 de lei. Deci, daca ai un debit mai mare de 10.000 de lei"

Interesant e faptul ca la ambele apartamente au licitat aceleasi persoane.

Barbatul care a cumparat creantele de la administratia blocului si i-a executat apoi silit pe cei doi... s-a fastacit cand l-am contactat pentru explicatii si ne-a inchis telefonul!

Povestea incalcita e pe masa procurorilor, iar toate persoanele implicate in acest caz urmeaza sa fie audiate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si