Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Imaginile sunt surprinse intr-o asa-zisa gradinita particulara, iar scandalul la care se refera reprezentanta institutiei este cazul copiilor batuti in martie anul acesta intr-o asa-zisa gradinita din Bucuresti.



La fel de revoltator a fost si cazul unei alte institutii private in care cei mici ar fi trebuit sa fie tratati cu mangaieri, in schimb bataia era la ordinea zilei.

In ambele cazuri, institutiile functionau fara autorizatie sau acreditare din partea statului.

Cea din urma si-a reluat activitatea dupa scandalul care a ingrozit o tara intreaga si a devenit centru educational! Cert este ca, la momentul aparitiei acestor situatii revoltatoare, niciun parinte nu stia ca isi duce copilul la o gradinita neautorizata!

-Era o informare a parintilor eronata, gen acordul de la ARACIP care nu este avizul de functionare si asa mai departe.

Reprezentantii institutiei din capitala ne dau asigurari ca cei mici sunt pe cele mai bune maini. Cand intrebam de autorizatie....

-Aveti autorizatie?  
- Am autorizatie la primaria sectorului Bucuresti.


Autorizatie pentru ce, doamna?? Ne raspund la intrebare reprezentantii Agentiei Romane de de Asigurare a Calitatii Invatamantului Preuniversitar- institutia care apartine de ministerul educatiei si care autorizeaza functionarea gradinitelor si a creselor.
Raspunsul lor este litera de lege in acest caz!

- A fost putin gradinita si daca a fost scandal s-au transformat in centru. Dar nu s-au schimbat deloc. Aceeasi Marie cu alta palarie.

-In momentul de fata eu functionez ca centru educational. E vorba de topica practice. Intelegeti?
- Dupa scandal s-a schimbat in centru?
-Da, dupa balamucul care a fost.


VIOLETA DARIA, purtator de cuvant ARACIP: Este o alta forma de a minti parintii. Ei le spun parintilor ceea ce au, omitand sa le spuna parintilor ceea ce nu au. Este tot o minciuna prin omisiune.

Parintii trebuie sa stie ca toate gradinitele autorizate sau acreditate trebuie sa afiseze la intrarea documentele in baza carora functioneaza.

Potrivit Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii Invatamantului Preuniversitar, in Romania sunt 223 de de gradinite acreditate. Lista institutiilor autorizate sau acrediate este publica si poate fi consultata de parinti chiar si pe site-ul institutiei: aracip.edu.ro

VIOLETA DARIA, purtator de cuvant ARACIP: O documentare prealabila ar dura o zi-doua, o recuperare a unui copil tratat incorrect intr-un astfel de centru ar putea sa dureze  o luna- doua, un an, doi.

Asadar, dragi parinti! Deschideti de doua ori ochii!



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si