Denisa Mihăescu este singura fată de pe puitorul de mine și plase Viceamiral Constantin Bălescu care se bucură de o carieră la Forțele Navale Române. A lăsat Craiova pentru a îmbrăca uniforma militară de marină.

Citește și: VIDEO- Explozie în zona digului din Costineşti| Posibil să fie mină marină| O a doua mină ar fi fost identificată în larg

Denisa Mihăescu, comandat: „Mi-am dezvoltat această dorință de a deveni marinar încă din clasa a XII-a, când mi-a spus un prieten despre ce face și mi s-a părut foarte atractiv.”

Ocupă funcția de comandant în grupul de luptă, navigație și observare de 6 luni și cunoaște fiecare colț al navei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Denisa Mihăescu, comandat: „Aici avem două cadestane, adică sunt niște instalații pe care le folosim în momentul în care coborâm sau lăsăm ancora. Avem o ancoră atât în babord, în stânga navei și în tribord, în partea din dreapta navei.”

Locul ei este în comandă. Acolo verifică condițiile meteorologice pentru siguranța navei și a echipajului.

Denisa Mihăescu, comandat: „Este sistemul de navigație electronic, aici eu îmi desfășor în principal activitatea. Mă intereasză traficul în momentul în care ne aflăm în port și tot ce ține de pericole de navigație.

Sunt oamenii care pe lângă misiunile periculoase de pe mare, au parte și de cele mai frumoase răsărituri

Nici căpitanul Bogdan Moraru nu s-a născut pe malul mării, dar cariera de militar în Forțele Navale l-a adus la Constanța.

Căpitan Bogdan Moraru: „Pot să spun cu mâna pe inimă că cel mai frumos răsărit este pe mare și momentul în care raportăm misiune îndeplinită este iarăși un moment deosebit pentru fiecare.”

Bogdan nu a ratat până acum nici o ieșire pe mare, chiar dacă asta înseamnă mai puțin timp cu cei dragi.

Căpitan Bogdan Moraru: „Uneori sunt mai nemulțumiți având în vedere că foarte mult timp îl petrec la bordul navei și ieșind pe mare, dar au încredere și sunt bucuroși de activitățile pe care le desfășoar.”

Nava a participat la două importante misiuni

În ultimii doi ani nava a participat la 2 mari misiuni, ceea ce a ținut echipajul departe de casă timp de aproape 12 luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si