Astăzi au început exercițiile militare rusești din Marea Baltică. Potrivit unui comunicat rus, acțiunile desfășurate în acea zonă fac parte din exercițiul naval "Ocean Shield-2023" și au ca scop testarea nivelului de pregătire a forțelor marine din Rusia.

"Ocean Shield-2023" se desfășoară în Marea Baltică

Rusia își antrenbează forțele marine, de azi, în Marea Baltică. Ieșirea Rusiei la Marea Baltică se face prin enclava Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania, dar şi prin Golful Finlandei, care desparte Finlanda şi Estonia.


Statele care înconjoară Marea Baltică sunt membre NATO, dar se pare că acest lucru nu îi împiedică pe ruși să își desfășoare execițiul militar "Ocean Shield-2023".

Exercițiul miliatar rusesc presupune implicarea tuturor formelor de forțe armate în vederea observării gradului de pregătire al Forțelor Maritime Rusești în cazul unui atac.

Marea Baltică este înconjurată de state membre NATO

Marea Baltică este înconjurată de state membre NATO

[Sursa foto: Wikipedia]

"Începând cu 2 august, în apele Mării Baltice, sub conducerea comandantului-şef al Marinei militare, amiralul Nikolai Evmenov, se desfăşoară exerciţiul naval 'Ocean Shield-2023" a fost declarat într-un comunicat, potrivit news.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citat în sursa precedată, la exercițiul din Marea Baltică ar participa peste 30 de nave și ambarcațiuni, 20 de nave de sprijin, 30 de avioane ale aviaţiei navale, Forţele Aerospaţiale Ruse şi aproximativ 6.000

de militari. "Ocean Shield-2023" implică peste 200 de exerciții de luptă unde vor fi utilizate arme.

În acelși comunicat sunt prezentate și scopurile exercițiilor militare din Marea Baltică. Acestea ar fi, potrivit news.ro, "testarea gradului de pregătire a forţelor marine pentru a proteja interesele naţionale ale Federaţiei Ruse într-o zonă importantă din punct de vedere operaţional" și" testarea coerenţei activităţii cartierului general la diferite niveluri în comanda şi controlul trupelor".

Citește și: Un olandez aleargă de la Amsterdam la Kiev pentru a cumpăra ambulanțe pentru Ucraina

Rusia a atacat portul Ismail

În această dimineață, Rusia a atacat portul Ismail, aflat la 15 km de România, cu 10 drone explosive. Klaus Iohannis condamnă acțiunile lui Putin, considerând atacurile asupra porturilor, crime de război și care "afectează capacitatea Ucrainei de a transfera produse alimentare către cei care au nevoie de ele în lume".

De când a părăsit Acordul privind transportarea cerealelor pe Marea Neagră, Rusia a atacat în fiecare noapte porturile ucrainene, distrugând infrastructura portuară.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În ceea ce privește exercițiul desfășurat în Marea Baltică, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că se vor lua măsurile necesare pentru protejarea căilor maritime, a transportului de trupe şi de încărcături militare, precum şi pentru apărarea litoralului maritim.

Citește și: Reacția lui Klaus Iohannis în urma atacului rusesc la granița României: ,,Acestea sunt crime de război''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si