Testul Galleri evaluează ADN-ul din sângele pacientului pentru a determina dacă o parte din acesta provine din celule canceroase. Diagnosticarea precoce a cancerelor conduce la rate de supravieţuire semnificat mai mari.

Citeste si: Sfatul lui Valeriu Gheorghiță pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19: să îşi facă şi vaccinul anti-gripal

Sângele va fi testat cu testul Galleri

Serviciul Naţional pentru Sănătate a susținut că a dorit să recruteze 140.000

de voluntari în Anglia, pentru a vedea eficacitatea testului, în cadrul unui studiu clinic de control randomizat. Jumătate dintre participanţi vor avea sângele scanat cu testul Galleri imediat.

,,Trebuie să studiem cu atenţie testul Galleri, pentru a vedea dacă poate reduce semnificativ numărul cancerelor diagnosticate în stadii târzii”, a declarat Peter Sasieni, profesor specializat în prevenirea cancerului la King's College London.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

,,Testul ar putea schimba jocul în depistarea precoce a cancerului şi suntem nerăbdători să efectuăm această cercetare importantă”, a adăugat Sasieni.

Citeste si: Un bărbat a murit după ce a fost respins de 43 de spitale pline cu cazuri COVID-19

Cancerul pulmonar- cea mai comună cauză de deces din Marea Britanie

Cancerul pulomnar este de departe cea mai comună cauză de deces din cauza cancerului din Marea Britanie, acesta reprezentând circa o cincime din decese provocate de această boală.

Cancerele pulmonare, de colon, prostată şi mamare reprezintă 45% din decesele provocate de afecţiunile oncologice din Marea Britanie, potrivit NHS.

Compania americană de ştiinţă a vieţii Illumina a anunţat luna trecută că a finalizat preluarea Grail, pentru 7.1 miliarde de dolari. Conform Illumina, Grail îşi va desfăşura activitatea separat de afacerile sale actuale.

Citeste si: Ministrul Tineretului și Sportului, sfat pentru elevi la începutul anului școlar: „Împrieteniți-vă cu sportul”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si