Close sidebar
Close sidebar

Marea Britanie anunță o limitare a vaccinării cu serul anti-COVID AstraZeneca

Autoritățile din Marea Britanie recomandă, miercuri, limitarea vaccinării cu serul anti-COVID-19 de la AstraZeneca la tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, conform Comitetului ştiinţific al campaniei de vaccinare împotriva covid-19 în Regatul Unit, JCVI. Astfel, autoritățile au luat această decizie după identificarea a 79 de cazuri de formare a unor cheaguri de sânge, dintre care 19 persoane au decedat, în urma vaccinării cu AstraZeneca.

Alina Raducu,

Marea Britanie anunță o limitare a vaccinării cu serul anti-COVID AstraZeneca [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Adulţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani, care nu prezintă comorbidităţi ce-i expun unui risc mai mare al unei forme grave a bolii covid-19, să li se propună alt vaccin împotriva covid-19 decât AstraZeneca-Oxford, atunci când o asemenea alternativă este posibilă”, a declarat într-o conferinţă de presă profesorul Wei Shen Lim din cadrul JCVI.

Totodată, potrivit Comitetului JCVI, nu se va suspenda vaccinarea cu AstraZeneca pentru nicio categorie de vârstă.

Însă, câteva state din Europa au oprit folosirea vaccinului anti-COVID AstraZeneca pentru anumite categorii de vârstă, din cauza semnalării formării unor cheaguri de sânge la persoanele vaccinate cu acest vaccin.

Citeste si: Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la porci- antena3.ro

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore? Anunțul autorităților

Agenţia britanică a medicamentului susține că femeile sunt mai predispune efectelor secundare la vaccinul AstraZeneca

Agenţia britanică a medicamentului a mai precizat faptul că au fost raportate 19 decese la persoanele vaccinate cu serul AstraZeneca-Oxford, din 79 de cazuri de formare a unor cheaguri de sânge.

Marea Britanie anunță o limitare a vaccinării cu serul anti-COVID AstraZeneca [Sursa foto: PixaBay]

Mai exact, au decedat 51 de femei şi 28 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 79 de ani, a menționat directoarea MHRA June Raine. Cu toate acestea, June Raine asigură că serul AstraZeneca-Oxford ajută în continuare în prevenirea infectării cu SARS Cov-2.

Autoritățile sanitare britanice au făcut recent, investigații în vederea unei legături între vaccinul AstraZeneca-Oxford şi cazuri rare de formarea a unor cheaguri de sânge care constituie o ”posibilitate puternică, însă sunt necesare lucrări suplimentare în vederea stabilirii fără vreo urmă de îndoială a faptului că vaccinul (AstraZeneca-Oxfrod) a cauzat acest efect secundar”, care rămâne ”extrem de fiabil”, a mai adăugat directoarea MHRA June Raine.

Citeste si: Agenţia Europeană pentru Medicamente a găsit o posibilă legătură între vaccinul AstraZeneca și probleme rare de coagulare a sângelui

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI