"Pe baza investigatiilor de astazi (n.r. marti) s-a luat decizia ca nivelul amenintarii de securitate ar trebui sa fie ridicat de la sever la critic. Asta inseamna ca acum, nu doar ca un atac este foarte posibil, dar urmatorul atentat ar putea sa fie iminent", a declarat Theresa May pe Downing Street.

De asemenea, premierul britanic a precizat ca fortele armate vor intari securitatea in zona unor monumente, in vreme ce militarii vor fi desfaşurati la evenimente publice, precum concerte sau meciuri, scrie news.ro.

Premierul May a explicat ca o institutie independenta a recomandat creşterea amenintarii de securitate dupa ce Salman Abedi a detonat un dispozitiv explozibil improvizat in mijlocul multimii de la Manchester Arena.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ridicarea gradului amenintarii de securitate de la "sever" la "critic" are loc in urma atentatului sinucigaş, care a zguduit luni noaptea Manchester.

Un numar de 22 de persoane şi-au pierdut viata, inclusiv minori, in vreme ce alte 59 de persoane au fost ranite, dupa ce un atacator sinucigaş nascut din refugiati libieni şi-a detonat centura cu exblozibili intr-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

Explozia a avut loc in timp ce multimea incerca sa paraseasca Manchester Arena in urma unui concert sustinut de cântareata americana Ariana Grande.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si