Oficialii din Marea Britanie au declarat stare de urgență la nivel național, totul din cauza temperaturilor caniculare din ultimele ore. Autoritățile au făcut noi anunțuri după ce au văzut câte grade sunt în termometre.

Citește si: O localitate din Iași a rămas fără apă de trei săptămâni

Temperaturile extreme și caniculare fac prăpăd peste tot în lumea, astfel că după ghețarii topiți din mai multe țări, Marea Britanie anunță că intră în stare de urgență din cauza valului torid care a ajuns pe teritoriul ei.

Ce spun autoritățile din Marea Britanie

Oficialii sunt în alertă. Meteorologii au emis avertizări meteo cu temperaturi extreme. Privind informațiile referitoare la prognoza meteo de zilele următoare, specialiștii au decis să se intre în stare de urgență din cauza caniculei.

Citește si: Al doilea val de caniculă topește Europa

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Veștile nu sunt bune deloc. Ani de zile, cea mai mare temperatură din termometre, înregistrată în Marea Britanie, a urcat până la 38,7 în Grădina Botanică a Universității Cambridge pe 25 iulie 2019, iar zilele următoare se anunță mult mai mari.

„Temperaturi excepționale, poate chiar recorduri, sunt probabile luni, apoi din nou marți. Nopțile sunt, de asemenea, de așteptat să fie excepțional de calde pentru Marea Britanie, în special în zonele urbane.

Acest lucru este posibil să ducă la efecte pe scară largă asupra oamenilor și a infrastructurii", a precizat Met Office.

Citește si: Canicula revine în forță de joi

Zilele trecute, organismul Agenției de securitate sanitară din Marea Britanie și Met Office au emis o alertă de caniculă de nivel 3 pentru unele părți ale țării. Acest lucru semnifică că serviciile sociale și de sănătate iau măsuri suplimentare pentru a proteja persoanele vulnerabile, însă acum s-a trecut la alerta de nivel 4.

Alerta roșie, de nivel 4, se arată pe site-ul web al Met Office ca fiind admisă doar în cazurile în care valul de căldură este extrem de sever și prelungit mai mult timp, încât efectele sale se extind în afara sistemului de sănătate și de asistență socială, ducând la numeroase decese.

Citește si: Ce este bine să mănânci pe caniculă. Iată alimentele pe care ar trebui să le eviți când este foarte cald

Și în țara noastră sunt în această perioadă temperaturi extreme. Multe județe din țară au intrat în cod galben de caniculă, cu temperaturi în jur de 35 de grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si