Guvernul Marii britanii vrea să facă ilegală încurajarea automutilării a oamenilor și va amenda companiile de tehnologie care nu vor elimina conținutul de acest gen. 

Această decizie face parte din actualizarea legislației care reglementează comportamentul online.

Citește și: Care sunt planurile lui Elon Musk, la o lună după ce a preluat Twitter. Acesta se gândește să producă propriul smartphone

Romantizarea comportamentului de autovătămare duce la sinucideri

Chiar dacă promovarea sinuciderii este deja ilegală, Ministerul britanic al sectorului digital a declarat într-un comunicat că își dorește să solicite firmelor de social media să blocheze o paletă largă de conținut.

„Firmele care operează reţele de socializare nu mai pot rămâne tăcute... şi se vor confrunta cu amenzi dacă permit ca acest comportament abuziv şi distructiv să continue pe platformele lor, în conformitate cu legile noastre” , a spus secretarul pentru sectorul digital, Michelle Donelan, potrivit Reuters.

Propunerile vizează blocarea imaginilor și videoclipurilor similare cu cele vizionate de Molly Russell, o tânără de 14 ani care a renunțat la viață în 2017. Medicul legist care a investigat moartea sa a decis că platformele de socializare i-au furnizat conținut sensibil care „a prezentat actele de autovătămare   ale tinerilor ca pe ceva romantic”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: A vrut să își tundă câinele, însă a ajuns să fie terifiat de rezultatul final. „Vreau să plece. Mă sperie”

Companiile de social media trebuie să schimbe regulile jocului

Companiile de social media vor trebui să elimine și să limiteze expunerea utilizatorilor la materiale care încurajează oamenii să își facă rău.

Guvernul a declarat, în urmă cu o săptămână, că va interzice distribuirea imaginilor cu caracter sexual explicit care au fost manipulate pentru a părea că prezintă pe cineva care nu a consimțit să apară în ele.

Luna viitoare vor veni detaliile complete despre cele mai recente propuneri, inclusiv pedepsele penale cărora vor fi supuse persoanele care promovează autovătămarea.

Citește și: El ar putea fi cel mai mare fan al lui Elon Musk! Un influencer brazilian și-a tatuat numele miliardarului pe frunte. „Te iubesc, Elon Musk”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Legislația, pe larg, care încorporează astfel de sancțiuni, cunoscută sub numele de Legea privind siguranța online, a trecut lent prin Parlament. Versiunile anterioare ale sale au încercat să interzică materialele „legale, dar dăunătoare” online, moment în care companiile s-au revoltat, veninând în față cu conceptul de libertate de exprimare.

Proiectul de lege a fost susținut de organizațiile caritabile pentru copii și de sănătate mintală și de persoanele care încearcă să limiteze abuzurile rasiste și sexiste din mediul online.

Citește și: După valul uriaș de concedieri, Twitter trece la angajări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si