Numărul navelor care așteaptă să intre la controlul de fronteră este în continuă creștere. 

Navele aruncă deșeurile direct în mare

Un exemplu simplu este Portul Sulina care, înainte de zbucnirea războiului, prin port treceau zilnic maximum 5 nave. Acum numărul acestora este de 10 ori mai mare, ceea ce face ca timpul de așteptare să crească de la câteva zeci de minute, la câteva zile.



Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu: "România se află lângă o zona de conflict. Ceea ce se aruncă în apă de la explozii cu fosfor, armament, avem relatări despre delfini arși de fosfor. Noi ne ducem, facem baie în apele respective, nu ne spune nimeni că există anumite substanțe care ar avea efecte secundare. ei peste un an sau doi ani și sa ne trezim cu niște cancer sau alte boli de piele."

Citeste si: Navele ruseşti s-au retras din apele de coastă din Marea Neagră

Mai grav este ca multe nave arunc deșeurile direct in mare. Pescarii au fost cei care au descoperit cantități mari de plastic plutind la suprafață.

Citeste si: Un adolescent de 15 ani a decedat după ce a intrat în râul Bega să se răcorească

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu: "În momentul de față nu avem niciun fel de drone care să facă monitorizare video, nu avem șalupe care să ajungă urgent să ia probe, nu avem laboratoare care să facă asta în mod zilnic și sa atenționez căpitanii vaselor de probabilitatea unei amenzi."

În momentul de față apa din Marea Neagră este sigură pentru îmbăiere

Turiștii ar putea fi cei mai afectați de aceasta situație, în cazul unor deversări de substanțe periculoase în Marea Neagră.

Citeste si: Securitatea de la Marea Neagră, discutată de Iohannis și ministrul Apărării din Turcia, Hulusi Akar

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D: "Ultima monitorizare a calității apei din Mamaia și zonelor arondate a fost făcută în luna Mai, iar raportul arată ca îmbăierea este sigură și nu exista factori de risc care să împiedice scăldatul în această perioadă."

Citeste si: Moșii de vară 2022. Greșeala pe care o fac, an de an, credincioșii

În schimb, voluntarii au descoperit un dezastru evident în lacul Tăbăcăriei din Constanța. În apă au fost aruncate cărucioare metalice de cumpărături, trotinete electrice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si