Lumea filmului românesc este în doliu. Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani. 

Vestea tristă a morții marelui actor a fost dată de reprezentanții Uniunii Treatrale de Români, într-o postare pe Facebook. Potrivit acestora, slujba de înmormântare a marelui actor va avea loc miercuri, pe 29 noiembrie, la Cimitirul Bellu Catolic.

„Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin, Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie.

Ion Roxin reuşea să imprime rolurilor sale o impresionantă forţă lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!”, au transmis reprezentanții UNITER.

Slujba de înmormântare a actorului Ion Roxin va avea loc miercuri, pe data de 29 noiembrie la Cimitirul Bellu Catolic la ora 12:30. Cei ce l-au cunoscut și l-au apreciat pe Ion Roxin își pot lua rămas bun de la el începând cu ora 10:30, atunci când va fi depus la capela cimitirului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Rona Hartner vorbea despre moarte cu zâmbetul pe buze. Ce a transmis actrița în ultimul mesaj video

Cine a fost Ion Roxin?

Ion Roxin s-a născut pe data de 5 mai, în 1938. În anul 1986 el a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, la clasa profesorului Ion Cojar. 

ion roxin a murit

Slujba de înmormântare a actorului Ion Roxin va avea loc miercuri, pe data de 29 noiembrie la Cimitirul Bellu Catolic.

[Sursa foto: Cinemagia]

Marele actor și-a început cariera la Teatrul de Stat din Petroșani în anul 1960 unde a și fost angajat timp de 9 ani. El a urmat Teatrul „Maria Filotti” Brăila, iar ulterior și-a dedicat viața, vreme de 37 de ani, scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

În anul 1971 el a debutat în film, având rolul Ziaristului din „Serata”, regia: Malvina Urșianu.

„Ion Roxin reușea să imprime rolurilor sale o impresionantă forță lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii și povești în lumea teatrului”, au mai scris, pe Facebook, reprezentanții UNITER.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si