Ceea ce părea să fie o răceală banală i-a pus capăt vieții micuței Maria Isabella Lisaru, o româncă în vârstă de 6 ani care locuia împreună cu părinții și surioara de 3 ani în localitatea Gerbido din Piacenza, Italia.

"Fetita, care ar fi împlinit 7 ani în iunie, a început să se simtă rău duminică, 19 martie", a dezvăluit Cristea Viorel, unul dintre prietenii familiei îndurerate, care este și nașul copilei.

  "Simptomele erau cele ale unei răceli obișnuite. Mama ei a luat legătura cu medicul de familie, care a consultat-o ​​pe fetiță și i-a prescris medicamentele obișnuite în caz de răceală. Luni, 20 martie, situația părea să se îndrepte spre bine", a mai povestit Cristea. Mai mult, nașul copileli a povestt c situația se îmbunătățise atât de mult încât Maria chiar a putut chiar să se întoarcă la școală, notează jurnaliștii de la  Corriere della Sera.

Citește și: VIDEO| O femeie și-a ucis soțul, live, pe Facebook: „O moarte fără sens!”

Vineri, 24 martie 2023, după-amiază, mama Mariei a observat că fiica sa era foarte epuizată și a decis să o ducă direct la serviciul de urgență din Piacenza. De aici, lucrurile au început să se înrăutățească. 

"Ajunsă la triaj, fetița este supusă unor teste clinice din care reiese că micuța, cu simptome de gripă, are o inflamație a mușchiului inimii, iar medicii hotărăsc să fie transferată de urgență la spitalul Niguarda din Milano".

Ambulanța, explică bărbatul, a plecat la ora 20:30, în aceeași zi, spre Milano.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Caz învăluit în mister în Italia. Un deținut român a fost găsit fără suflare în celula sa

Starea fetiței în vârstă de 6 ani s-a înrăutățit atât de mult, încât a intrat în stop cardiorespirator în timpul transportului cu ambulanța, medicii începând manevrele de resuscitare. În momentul în care a ajuns la Niguarda, tabloul clinic al copilei pare cu adevărat grav, iar în noaptea următoare, între sâmbătă 25 martie şi duminică 26 martie, medicii nu mai pot face decât să anunțe decesul.

Care sunt explicațiile autorităților în cazul morții fetiței românce

Ulterior, autoritatea locală de Sănătate din Piacenza a transmis că  "în după-amiaza de vineri, fetița de 6 ani a ajuns la camera de urgență pediatrică însoțită de familia ei" și că Maria  "prezenta simptome de gripă de câteva zile".  Analizele copilei au evidențiat prezența virusului gripal de tip B, au mai precizat reprezentanții Autorității Locale de Sănătate Piacenza. 

Atunci când Maria a ajuns în camera de gardă, aceasta  " a fost supusă unei serii de teste diagnostice care, din păcate, au scos la iveală un tablou clinic foarte grav, de miocardită acută: starea inimii părea critică, practic, compromisă".   Medicii au organizat un transport de urgență la Spitalul Niguarda din Milano, pentru a supune fetița la ECMO (Extra Corporal Membrane Oxygenation), singura tehnică posibilă de susținere a funcțiilor vitale în cazuri ca acesta.

Din păcate, sâmbătă noapte s-a constatat moartea clinică a fetiței.

Citește și: Fiul unui miliardar, acuzat de uciderea unei studente de 23 de ani. „A fost un accident sexual care a mers prost”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Decesul româncei a șocat întreaga comunitate din Piacenza. " Ca primar și mai ales ca mamă, îmbrățișez părinții cu toată dragostea pe care o am", a declarat primarul Katia Tarasconi.

Marți, pe data de 28 martie 2023, Maria Isabella Lisaru a fost condusă pe ultimul drum.

Citește și: Descoperire macabră într-o pădure din Buzău. Un craniu și mai multe osăminte umane au fost descoperite


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si