Ieri, românul supranumit „Pistolarul din Tarragona”, care a rănit trei foști colegi și doi agenți ai Mossos d’Esquadra în decembrie anul trecut, a fost eutanasiat imediat după ora 14:00 în spitalul penitenciar din Terrassa, transmite  publicația spaniolă NIUS.

Românul a ales să își doneze organele 

Medicii l-au sedat și i-au pus la dispoziție un preparat specific cu substanțe chimice care să-i pună capăt vieții.

Astfel, procesul a fost rapid și nedureros pentru fostul agent de pază, care suferea de tetraplegie ireversibilă cu dureri constante și persistente, în urma leziunilor suferite în timpul urmăririi sale.

Citeste si: Românul ”pistolar”, eutanasiat în Spania

Sabău a făcut un ultim gest altruist înainte de moarte. Acesta a luat decizia de a-și dona organele, așa cum anunțase avocatul său, Gerard Amigó. 

Cine a fost „Pistolarul din Tarragona”

„Pistolarul din Tarragona” avea 45 de ani și era născut în România, dar locuia de 20 de ani în Spania.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Pe 14 decembrie 2021 a intrat în birourile companiei de pază în care lucrase, Securitas și și-a împușcat trei foști colegi și a rănit alți doi polițiști. 

Citeste si: VIDEO- Marin Eugen Sabău, românul care a împușcat 3 colegi și 2 polițiști în Spania, a fost eutanasiat marți

În timpul urmăririi sale, acesta a fost rănit grav la nivelul măduvei spinării.

Din acea zi a fost internat la spitalul penitenciar din Terrassa.

Victimele au încercat să blocheze eutanasia pentru a primi despăgubiri, dar toate autoritățile judiciare le-au respins contestațiile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si