Paza de Coastă americană anunță că pasagerii submersibilului Titan au murit. O implozie ar fi fost detectată în cursul zilei de duminică, atunci când nava suport nu a mai putut lua legătura cu cei din submarin. 

Citește și: Paza de Coastă americană: o zonă de fragmente a fost descoperită în apropiere de Titanic, în timpul căutării submarinului turistic Titan

Informațiile au fost transmise automat, iar acțiunile de căutare au început.

Autoritățile spun că sunetul imploziei nu ar fi fost considerat ca unul definitiv, așa că eforturile de căutare și de găsire a submersibilului au continuat.  

Citește și: VIDEO- Rezervele de oxigen ale submarinului Titan s-au terminat! Ce se va întâmpla în continuare?

„Orice şansă de a salva o viaţă merită să continui misiunea”, a spus sursa citată. Wall Street Journal a fost primul care a raportat despre semnalul acustica preluată de Marină.  Sunetul imploziei ar fi fost captat de o rețea de senzori ca parte a unui sistem de ascultare subacvatică.  

Regizorul filmului „Titanic”,, James Cameron, afirmă că vestea imploziei nu este o surpriză  

Regizorul filmului „Titanic”, din 1997, James Cameron, spune că vestea imploziei submersibilului nu ar fi o surpriză.

Acesta a declarat pentru CNN că a făcut el însuși 33 de scufundări la epavă, în dimineața de luni, atunci când a aflat de incident. Scufundările au fost făcute împreună cu mica sa comunitate din grupul de scufundări.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Turiștii de pe submersibilul Titan ar fi putut muri în urmă cu câteva ore bune din cauza intoxicării cu dioxid de carbon: „Oamenii s-ar putea sufoca înainte ca oxigenul să se termine”

„Singurul scenariu care mi-a  putut veni în minte care ar putea explica asta a fost o implozie”, a spus el joi. 

„Am urmărit aceste căutări, ştiind foarte bine că este zadarnic, sperând însă că greşesc”, a declarat Cameron. 

Acesta a transmis mai multe mesaje de condoleanțe familiilor 

„Mi s-a părut o idee îngrozitoare. Mi-aş fi dorit să fi vorbit, dar am presupus că cineva este mai deştept decât mine, pentru că nu am experimentat niciodată  acea tehnologie, dar pur şi simplu suna rău”, a spus Cameron pentru Reuters. 

Cameron a devenit un explorator de adâncime încă din 1990, atunci când făcea cercetări pentru realizarea filmului său de succes.

Citește și: Conincidență stranie: Stră-strănepoata unui cuplu de pe celebrul Titanic este soția pilotului submersibilului dispărut

 Cauza imploziei nu a fost încă determinată, însă cei care au criticat proiectul ar bănui că fibra de carbon și de titan ar permite infiltrarea apei în interior.  

Paza de Coastă americană: o zonă de fragmente a fost descoperită în apropiere de Titanic, în timpul căutării submarinului turistic Titan

O zonă de fragmente a fost descoperită în timpul căutărilor realizate de către un vehicul submarin controlat la distanţă (ROV), în apropiere de Titanic, care participă la căutări internaţionale ale submersibilului turistic Titan, anunţă joi Paza de Coastă americană, relatează BBC News. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

David Mearns este un prieten al unui pasager de la bordul submersibilului.

Citește și: OceanGate poate câștiga orice proces legat de submarin: „Toată lumea de la bord știa că aceasta nu era o vacanță”

El declară pentru BBC că preşedintele Explorers Club (Lubul Exploratorilor), care are legături cu scufundători şi salvatori, spune că între fragmentele găsite în apropiere de epava Titanicului se află ”un cadru de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si