Close sidebar
Close sidebar

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, otrăvită de oamenii lui Putin?

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a întrerupt cel mai urmărit buletin de știri din Rusia, difuzat de postul de stat Canal 1, pentru a protesta împotriva războiului, a ajuns la un spital din Paris, după ce ar fi fost otrăvită de agenți ai Rusiei infiltrați în Franța.

Sorin Negru,

Marina Ovsiannikova, otrăvită în Franța?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Marina Ovsiannikova a atras simpatia internațională în martie anul trecut, după ce a intervenit cu o pancartă anti-război în studioul televiziunii de stat ruse.

Poliția franceză investighează acum posibila otrăvire a fostei jurnaliste de la televiziunea de stat rusă, care a acuzat stări de rău în cursul acestei săptămâni.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu jurnalista care a sfidat Kremlinul în direct la TV? Marina Ovsiannikova a fugit din Rusia

Marina Ovsyannikova, care a fugit din Rusia în Franța împreună cu fiica ei anul trecut, a sunat la serviciile de urgență și a fost dusă la spital după ce s-a îmbolnăvit brusc după ce a părăsit apartamentul din Paris, a anunțat procuratura capitalei franceze.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Femeia de 45 de ani a declarat că bănuiește că a fost otrăvită. O examinare a apartamentului ei era efectuată de poliție, au adăugat procurorii francezi.

Organismul de supraveghere al presei Reporters Without Borders, care a ajutat-o pe Marina Ovsiannikova să părăsească țara natală, a declarat că echipa sa a fost „alaturi de ea” în timp ce a cerut asistență medicală.

În martie anul trecut, jurnalista a întrerupt cu curaj o emisiune în direct pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina, ținând în sus o pancartă pe care scria în engleză: „Fără război. Rușii împotriva războiului”.

Jurnalista din Rusia a fost pusă sub acuzare în vara anului trecut de procurorii ruși pentru  "distribuirea de informații false despre armata rusă", acuzație care a venit după ce Marina Ovsiannikova a participat la un protest anti-război.

Jurnalista Marina Ovsiannikova, condamnată la 8 ani de închisoare   

După ce casa ei a fost perchezită de autoritățile ruse în august anul trecut, ea a fost pusă în arest la domiciliu înainte de a evada în Europa.

La începutul luni octombrie 2022, Marina Ovsiannikova a fost pusă pe lista cu persoane căutate de Ministerul de Interne din Rusia, după ce a a fugit în Franța împreună cu fiica sa în vârstă de 11 ani.

La începutul acestei luni, un tribunal din Moscova a condamnat-o la opt ani și jumătate de închisoare în lipsă pentru răspândirea de informații false despre armata rusă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI