Potrivit informaţiilor prezentate de Nicolae Ciucă în şedinţa Biroului Naţional al PNL, accizele pentru tutun şi alcool ar urma să crească, jocurile de noroc vor fi impozitate cu 40%, iar pentru băturile cu zahăr TVA va fi de 19%.

Măsurile fiscale decise de Guvern

Nota de la restaurant, hoteluri dar și mâncarea comandată de la livratori se va mări. În cazul Horeca, crește TVA-ul de la 5 la 9%.

Citeste si: Florin Cîțu: Va fi tăiat accesul firmelor rusești la fonduri europene și la finanțare din taxele românilor

O altă măsură se referă la scutirea de impozit pentru salariile din agricultură şi construcţii, limita urmând să fie 10.000 lei, pragul de scutire din prezent fiind de 30.000 lei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, vizită la șeicii din Emirate. Cum poate înlocui România petrolul și gazele rusești

O altă măsură este creşterea impozitării dividendelor de la 5% la 8%,  inclusiv pentru companiile de stat. PSD propusese, în coaliţie, un impozit între 10 şi 16% pentru impozitarea dividendelor.

Nu se va introduce impozitul progresiv

Masurile vor fi discutate în ședința de Guvern zilele acestea, pentru ca ele să se aplice de la 1 iulie.

Citeste si: VIDEO- Scandal în coaliție privind impozitul progresiv. Liderii PSD și PNL nu se pun de acord asupra introducerii cotei unice

Nicolae Ciucă a spus în şedinţă că PNL nu susține și nu va fi de acord cu introducerea de taxe suplimentare, astfel că ideea PSD privind taxa de solidaritate nu se va aplica.

Citeste si: Florin Cîțu: Va fi tăiat accesul firmelor rusești la fonduri europene și la finanțare din taxele românilor

Preşedintele PNL le-a spus colegilor că Guvernul va încerca să atragă investitori, în condiţiile în care investiţiile directe au crescut cu 34%. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si