Guvernul a amânat majorarea alocaţiilor până la 1 august. 

"Alocaţiile se vor mări, cu siguranţă, dar nu există aceste sume în buget acum. Ele vor fi prinse la rectificarea bugetară", a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Citeste si: VESTE BUNĂ pentru cei care vor să se pensioneze! Anunț oficial de la Casa de Pensii

Iohannis: Dorinţa noastră este să creştem pensiile. E foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor

Preşedintele Klaus Iohannis spune că dorinţa sa şi a PNL este ca pensiile să crească, dar şi ca Executivul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor.

Iohannis a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă a discutat cu premierul Ludovic Orban despre creşterea pensiilor, spunând:  “Este o chestiune care va fi analizată şi discutată de Guvern, dar este dorinţa noastră comună să creştem pensiile şi acest lucru a fost în repetate rânduri subliniat”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Întrebat dacă a solicitat premierului  să aibă loc majorarea pensiilor din luna septembrie, şeful statului a răspuns: “Nu am discutat în această perioadă acea chestiune, ce am discutat acum, despre angajarea răspunderii”.

Citeste si: Lovitură pentru bugetari! Ce valoare au voucherele de vacanța și bonurile de masă în 2020?

Iohannis susţine că este important să fie găsite resursele pentru creşterea alocaţiilor. 

“Cred că este foarte important ca guvernul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor”, a mai declarat şeful statului.

Premierul ​Ludovic Orban a declarat duminică, la HotNews.ro LIVE, că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a afirmat că susţine 100% declaraţiile lui Orban şi că PSD nu a prezentat surse de finanţare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocaţiilor.

Citeste si: VIDEO| Gripa închide școlile: Cursuri suspendate parţial în nouă şcoli şi grădiniţe din Bucureşti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si