Vedem cum orașul se închide ”, susține Petro Andryushchenko pentru United News TV.

„Cuvântul «holeră» este menționat în interiorul orașului, în rândul autorităților de ocupație și al celor care le gestionează”, mai afirmă el.

Situația umanitară din Mariupol se înrăutățește

Mariupol este în totalitate în mâinile rușilor încă din luna mai, după luni de bombardamente.

Andriușcenko a mai spus că situația umanitară din Mariupol se înrăutățește, cu o penurie de alimente și apă.

Războiul din Ucraina va duce la creșterea numărului de cazuri de tuberculoză și HIV

Este avertismentul Fondului Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, tuberculozei şi malariei, care transmit că se așteaptă la o creştere a numărului de cazuri de tuberculoză şi HIV în Ucraina, ca urmare a războiului cu Rusia, informează dpa.

Citeste si: O tânără de 27 de ani din Vrancea a murit după ce a sărit din mașina pe care o conducea

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„  Este prea devreme pentru a evalua cu exactitate consecinţele pe termen lung ale războiului, dar ne aşteptăm ca acest conflict să aibă un impact semnificativ asupra ratelor de tuberculoză şi HIV în Ucraina şi

în întreaga regiune ”, a declarat directorul fondului, Peters Sands, pentru organizaţia mass-media germană RND.

De ce ar putea crește numărul de cazuri de HIV și tuberculoză

„  Mişcările importante de refugiaţi, care trăiesc în adăposturi înghesuite, şi întreruperea serviciilor medicale favorizează răspândirea bolilor infecţioase  ”,a adăugat Sands.

Citeste si: Tânărul dispărut din Giurgiu, găsit mort în Dunăre

În Ucraina sunt la momentul actual aproximativ 260.000 de persoane cu HIV, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În ceea ce privește cazurile de tuberculoză, potrivit Agenţiei germane de control al bolilor, Institutul Robert Koch, în 2022 Ucraina avea una dintre cele mai mari incidenţe de  tuberculoză  din Europa.

Mai mult decât atât, Ucraina se numără printre ţările cu cele mai mari niveluri de tuberculoză multi-rezistentă la medicamente (o variantă a bolii împotriva căreia medicaţia standard nu mai are efect). 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si