Cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu consideră că activitatea seismică din ultima perioadă este una obișnuită pentru zona Vrancea. De altfel, este posibil să vedem și în continuare mișcări tectonice, dar de magnitudini mici.

Citeste si: VIDEO| Cutremur de magnitudinea 4,4 în Vrancea. Seismul s-a produs în apropierea mai multor oraşe

Mărmureanu despre cutremurul de duminică: Pot să vă asigur că nu este nicio problemă 

De la începutul anului și până duminică s-au înregistrat 11 cutremure cu magnitudini de minim 3 pe scara Richter în Zona seismică Vrancea, dintre care două cu magnitudinea de peste 4, pe 8 ianuarie și cel de ieri după-amiază, majoritatea produse la adâncimi de peste 100 de kilometri.

Seismul din 16 ianuarie a fost înregistrat la adâncimea de 137 de kilometri. ”Este adâncimea clasică pentru Vrancea. Pot să vă asigur că nu este nicio problemă, pentru că în Vrancea este un lucru obișnuit. Mă așteptam să fie”, a precizat Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la Antena 3.

Citeste si: Cutremur de 4,4 grade în Vrancea

„Următorul mare cutremur este în jur de anul 2040"

Fostul director al INFP a precizat că, în următoarea perioadă, se vor înregistra mai multe mișcări tectonice în zona Vrancea, dar de magnitudini mici.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Întrebat când se va produce marele cutremur, previzionat de multă lume, Gheorghe Mărmureanu a spus:

„Următorul mare cutremur este în jur de anul 2040. Un mare cutremur, cu o magnitudine de peste 6 și ceva. Deci, din punctul meu de vedere, nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată”, a precizat seismologul român.

Seismul din 16 ianuarie a fost înregistrat la adâncimea de 137 de kilometri. ”Este adâncimea clasică pentru Vrancea. Pot să vă asigur că nu este nicio problemă", a spus Marmureanu

[Sursa foto: Facebook]

Cutremur de magnitudinea 4,4 în Vrancea

Un cutremur cu o magnitudine de 4,4 pe scara Richter s-a produs, duminică după-amiază, în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 137 de kilometri.

Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului,  cutremurul s-a produs duminică, la ora 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:  76 de kilometri E de Braşov, 90 de kilometri NE de Ploiesti, 103 kilometri S de Bacău, 116 kilometri V de Galaţi, 117 kilometri V de Brăila, 141 de kilometri N de Bucureşti, 162 de kilometri NE de Piteşti, 184 de kilometri SV de Iaşi, 190 de kilometri E de Sibiu, 206 kilometri N de Ruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si