UPDATE: Suspectul dublei crime din Iași a dat azi primele declarații în fața anchetatorilor.

Acesta susține în continuare că este nevinovat, dar a fost arestat pentru 30 de zile.  

„Mobilul crimei nu a fost identificat. arma crimei nu a fost găsită. mai este o pereche de pantofi şi o pereche de urme despre care nu s-a dat nimic publicităţii.

Urmează să-i ia pantofii cu care s-a întors din Italia”, a spus avocata Raluca Andrei.

Marocanul a declarat că probele identificate de anchetatori ar fi o coincidență nefericită și a oferit informații referitoare la schimbarea înfățișării.

„Această schimbare s-a produs în italia. A vrut să se pregătească pentru o excursie încă de când era în România. A încercat să-şi facă o programare la un salon, dar din cauza programului la facultate n-a mai apucat”, a mai adăugat avocata Raluca Andrei.

Tatăl Vanesei crede că acesta ar fi avut complici

Părinții tinerei ucise au fost prezenți la instanță. Oamenii au vrut să-l privească în ochi pe presupusul atacator al fiicei lor.

„Dacă voi avea vreodată acceptul să îi pun vreo întrebare, îi voi pune... Să îmi spună motivul, din ce cauză mi-a ucis copilul? Sper să nu fie eliberat! Mă doare totul...nu există ceva să mă doară mai tare faţă de ce s-a întâmplat...

eu nu cred că a fost doar unul ”, a spus tatăl tinerei ucise.

În ziua în care tânăra a murit, mama fetei îi trimisese un mesaj acesteia în care îi spunea cât de mult o iubește. Din nefericire, tânăra ucisă nu a mai apucat să vadă mesajul.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, pe 13 decembrie, cererea procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare în lipsă pe numele tânărului în vârstă de 20 de ani, de origine marocană şi cetăţenie canadiană, suspectat în cazul dublului asasinat dintr-o vilă dintr-un cartier rezidenţial din

Iaşi. Pe numele său a fost emis un mandat naţional, iar ulterior unul internaţional. 

Citeste si: VIDEO| Principalul suspect din cazul dublului asasinat, de la Iași, a ajuns în România. Ce a declarat Ahmed Sami El Bourkadi

Cel care se presupune că ar fi comis dublul asasinat de la Iaşi a fost adus miercuri în țară cu avionul. Tânărul a fost prins de oamenii legii în Italia, la Roma și a ajuns miercuri în jurul orei 18:00 pe Aeroportul din Otopeni, sub escorta Poliției Române.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dubla crimă care a șocat România

În cursul nopţii de 10 spre 11 decembrie, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre. Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, avea cetăţenie marocană, şi era student în anul doi la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, o tânără în vârstă de 23 ani, elevă în anul doi la o şcoală postliceală.

Cei doi locuiau într-o vilă închiriată într-un cartier de lux din Iaşi.

Citeste si: Istoricul crimelor studențești care au îngrozit România. Mai mulți tineri au fost tranșați și incendiați

Descoperirea asasinatului a fost făcută de poliţişti care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri prezentau urme de violenţă. Pe corpul fetei medicii legişti au identificat şi numărat 33 lovituri de cuţit, iar pe cel al băiatului 17. În imobil s-au identificat urme de ardere, însă niciunul din cadavre nu prezintă urme de arsuri.

Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală, în zona gâtului. La testele preliminare nu a fost identificat consum de droguri sau băuturi alcoolice.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul studentului marocan acuzat de dubla crimă de la Iași. Ce spune avocata lui

Cum l-au prins polițiștii italieni la Roma pe marocan

Principalul suspect al dublei crime petrecute la Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost prins la Roma de către autorităţile italiene. Carabinierii l-au reţinut pe marocan pe o stradă din capitala Italiei, iar acum tânărul va fi extrădat şi judecat în România.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ahmed El Bourkadi, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, era coleg cu Youssef Ajnyah, una dintre cele două persoane ucise în vila din cartierul ieşean Moara de Vânt.

Citeste si:   VIDEO| Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Iași, capturat la Roma

La momentul în care a fost prins, Ahmed Sami El Bourkadi avea un look diferit: s-a bărbierit complet și purta ochelari de vedere. Autoritățile au mai transmis faptul că mâna dreaptă a suspectului era bandajată. 

Citeste si:   FOTO| Cine este principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Iași. El i-ar fi ucis pe cei doi studenți la medicină

Răsturnare de situație în cazul marocanului: își cumpărase biletele cu o lună în urmă

Imediat după declanșarea anchetei în cazul dublei crime de la Iași, au fost duși la audieri doi suspecți, însă aceștia au fost eliberați ulterior. Ancheta a mers apoi spre un posibil autor al crimei, un cetățean marocan cu pașaport canadian, care a dispărut după crime.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a cerut arestarea în lipsă a lui Ahmed Sami El Bourkadi.

Autoritățile spun că autorul a căutat cu orice preț să fugă din țară cât mai repede după comiterea dublei crime. Nu a fost așa, însă. S-a descoperit ulterior faptul că Ahmed Sami El Bourkadi își cumpărase biletele pentru city break în urmă cu o lună. 

Citeste si:  VIDEO| Imaginile durerii! Ioana-Vanesa, tânăra studentă ucisă la Iași alături de iubitul ei, a fost înmormântată astăzi. Tatăl fetei, în lacrimi: „Urma să vină acasă...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si