Close sidebar
Close sidebar

Marșul femeilor în România. Acestea protestează împotriva violenței asupra femeilor: „Tăcerea nu este o soluţie”

Femeile din România și-au unit forțele și au ieșit duminică în stradă pentru a cere ajutorul autorităților în cazurile de violență împotriva lor. La protest au participat sute de femei.

Laura Macovei,

Marșul femeilor în România. Acestea protestează împotriva violenței asupra femeilor: „Tăcerea nu este o soluţie”

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Violența asupra femeilor este des întâlnită în România, din păcate, iar autoritățile se fac de cele mai multe ori că nu văd sau femeile acceptă violența ori de dragul copiilor, ori de frică. 

Marșul femeilor în România

Din acest motiv, sute de femei au ieșit astăzi în stradă pentru a fi înțelese. 

Marșul de astăzi a avut loc în București și Cluj Napoca. Femeile au cerut dreptate și să fie libere într-o țară în care femeile și bărbații ar trebui să fie egali, considerând că de cele mai multe ori, atunci când femeile sunt agresate și sunt victimele violenței domestice, instituțiile statului nu intervin în niciun fel.

Citeste si: Elena Udrea, răspuns pentru Delia. "Și eu credeam că nu sunt făcută să fiu mamă"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

De asemenea, poliția nu ia în serios atunci când o femeie sesizează la 112 faptul că este agresată și că trăiește o situație dramatică în familie.

La acest marș au participat și femei care au fost în situația unei agresări și s-au simțit amenințate în propria casă, după ani întregi de căsnicie. Au fost bătute, lovite, dar poliția nu le-a băgat în seamă.

Citeste si: Simona Halep, in cel mai greu meci al vietii

Ele cer ajutor din partea instituțiilor statului, adică ajutor de terapie, psihoterapie, dar și finanțare pentru proiectele pe care ONG-urile le fac. Cel mai important, ele cer autorităților să intervină, să își facă treaba. 

Organizatorii susțin că de foarte multe ori politicienii pun toate aceste lucruri în seama ONG-urilor și lasă doar ONG-urile să se implice în rezolvarea acestor cazuri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI