In plan european, a fost martea neagra pentru Romania! Parlamentul European a votat cu o majoritate covarsitoare rezolutia impotriva situatiei actuale din tara noastra. Critici dure sunt aduse actualei guvernari, iar reactiile nu au intarziat sa apara, atat in plan extern, cat si de la Bucuresti. Doua consecinte grave pentru Romania ar putea aparea!

473 de europarlamentari din totalul de 664 au votat pentru rezolutia privind respectarea statului de drept in Romania.

Doar 151 au fost impotriva si 40 s-au abtinut.
Documentul, care contine 13 puncte, exprima îngrijorarea europeana referitoare la modificarile aduse legilor justitiei si Codurilor Penale, nerespectatarea recomandarilor facute de Comisia de la Venetia si, de asemenea, condamna ferm interventia violenta a fortelor de ordine, la protestul din 10 august. Totul desi, pe 3 octombrie, tot in Parlamentul de la Strasbourg, premierul Dancila a incercat sa calmeze spiritele la nivel european.

VIORICA DANCILA, PREMIERUL ROMANIEI: Spun de la inceput ca nu am venit sa dau socoteala. Am venit pentru ca va pretuiesc! Cer insa aceeasi pretuire si respect pentru poporul roman.

Primele riscuri pentru Romania au fost exprimate de catre Manfred Weber, liderul celui mai mare grup din Parlamentul european.

MANFRED WEBER, LIDERUL GRUPULUI PPE DIN PARLAMENTUL EUROPEAN: Este foarte greu sa ne imaginam ca un guvern, o tara care are probleme in respectarea statului de drept poate asigura presedintia Uniunii Europene.

Vreau sa reamintesc promisiunile pe care premierul Romaniei le-a facut aici, in Parlamentul European.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Tot astazi, Comisia Europeana a publicat raportul MCV si este cel mai dur din ultimii ani. Documentul arata ca tara noastra a indeplinit doar DOUA din cele 12 recomandari. Sunt criticate si in acest document  modificarile aduse legilor justitiei si Codurilor Penale. Mai mult, se cere reluarea procedurilor de numire a unui nou sef DNA si respectarea recomandarilor facute de Grupul de State împotriva Corupţiei.

Dupa aparitia acestui document, europarlamentarii Opozitiei au declarat ca Romania poate sa isi ia adio deocamdata de la spatiul Schengen.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a venit cu explicatii pentru raportul MCV de acum!

FRANS TIMMERMANS, PRIM-VICEPRESEDINTELE COMISIEI EUROPENE:

,,Din pacate, evolutiile din ultimele 12 ani pun sub indoiala si, in unele cazuri, chiar au anulat progresul inregistrat in ultii 10 ani! Din aceasta cauza, am formulat inca 8 noi recomandari de care trebuie sa se tina cont urgent!

Reactiile la cele doua documente emise la nivel european nu au intarziat sa apara la Bucuresti!

LIVIU DRAGNEA, PRESEDINTELE PSD: "Eu ca un român simplu, dar nu umil, consider ca pentru România temele mari sunt altele, care au fost, sunt si vor ramâne dincolo de orice rapoarte si MCV- educatie, sanatate, infrastructura, agricultura, dezvoltare economica, venituri mai mari pentru români etc"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si