Evantaiele, umbrelele și pălăriile au reprezentat arsenalul de luptă împotriva căldurii toropitoare. Mai rău a fost pentru cei pe care canicula i-a luat pe nepregătite.

Citește și: VIDEO- Vreme la extreme în România. De la caniculă sufocantă, la furtună, în mai multe regiuni din țară

„Cauți un loc undeva să te...unde? în stație? E foarte greu, apăsătoare și grea.”

, spune o femeie.

Copii sunt cei mai afectați de căldură

Un adevărat dom de căldură a înghițit zilele acestea Capitala. Potrivit specialiștilor, copiii ar fi cei mai afectați.

Ruxandra Geambașu, medic specialist Medicina Generală: „Există teorii care spun că dacă sunt copii mici fie că merg pe piciorușele lor, fie că sunt în căruț sunt mai aproape de zona asta asfaltului care are 60-70 de grade față de noi ăștia puțin mai înalți decât media, care putem să mai ajungem și la un 37-35 de grade.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Numai în ultimele 48 de ore Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a preluat peste 2.600 de cazuri. Miile de oameni au acuzat stări de rău provocate de temperaturile caniculare. Alte aproape 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale direct pe stradă. Un sfert dintre ei și au pierdut cunoștința.

Citește și: VIDEO- Inundațiile au făcut prăpăd în județul Bacău. A fost nevoie de intervenția pompierilor

Alice Grasu, manager SABIF: „Deci apare întâi senzația aceea de oboseală, senzația în care simți că orice distanță, orice pas pe care îl faci este greu, apare durere de cap, senzație de vomă și în final senzație de pierdere a stării de conștiență.”

Cum va fi vremea în următoarele zile

Mai grav este că valul de căldură nu s-a încheiat.

Diana Giurgiu, meteorolog: „Așteptăm temperaturi maxime cam între 33 și 36 până la 37 de grade pe parcursul zilei de mâine, aici în partea de sud-est și de disconfort termic, aici mă refer mai mult pentru zona Munteniei, pentru sudul Moldovei și pentru partea de vest a Dobrogei.”

Disconfortul termic este accentuat și de faptul că temperaturile nocturne nu vor scădea sub 20 de grade Celsius, iar acest lucru ne va afecta și somnul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si