Mărțișor 2023. Simbolul care vestește începutul primăverii, dar și un gest de atenție acordat celor dragi. Cât a ajuns să coste un mărțișor în 2023?

Cu cât a ajuns să se vândă în acest an un mărțișor?

Mărțișor 2023. Cu cât a ajuns să se vândă în acest an un mărțișor?

Mărțișor 2023. Cu cât a ajuns să se vândă în acest an un mărțișor?

[Sursa foto: PixaBay]

Românii au plecat deja în căutarea mărțișoarelor prin târgurile deschise în toată țara. Tarabele au fost amenajate cu sute de modele de mărțișoare.

În București, la Grădina Monteoru, mulți români și-au deschis deja tarabele. Până miercuri este deschis un târg mare și la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la Piața Victoriei. 

Citește și: Urări de Mărțișor 2023. Cele mai frumoase mesaje și felicitări de 1 martie 2023

Tarabele sunt pline ochi de mărțișoare handmade (făcute de mână), dar și bijuterii, decoraţiuni şi accesorii create special pentru această perioadă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De asemenea, la mare căutare sunt mărțișoarele comestibile, fie ele din turtă dulce sau din ciocolată, acestea având diferite forme: flori, steluțe, inimioare sau animale.

În ceea ce privește prețul, cele mai ieftine pleacă de la 2 lei, iar cele mai scumpe, mai deosebite, pot ajunge chiar și 20 de lei.

O altă variantă la care mai apelează românii sunt florile: zambile, lalele sau narcise.

Ce reprezintă firul alb-roșu oferit în prima zi de primăvară

Mărțișor 2023. Cu cât a ajuns să se vândă în acest an un mărțișor?

Mărțișor 2023. Cu cât a ajuns să se vândă în acest an un mărțișor?

[Sursa foto: PixaBay]

Este cunoscut faptul că mărțișorul este reprezentat în primul rând de un șnur în două culori: roșu și alb.

Pe lângă acesta, de-a lungul timpului, mărțișoarele au fost adaptate cererilor de pe piață și au ajuns să fie reprezentate de diverse lucruri: simbolul norocului, coșar, pisică, ghiocel șamd.

Mărţişorul a fost gândit și conceput ca o amuletă legată cu un şnur împletit din două fire:  unul alb,  reprezentând divinitatea, sănătatea, puritatea sufletească şi împlinirea şi  unul roşu, simbol al dragostei pentru frumuseţile eterne ale vieţii: prietenia, fidelitatea.

Citește și: Felicitări de 1 Martie 2023. Surprinde-ți persoanele dragi cu cele mai frumoase urări de primăvară!

Potrivit tradiției populare, cele două culori reprezintă şi cele două anotimpuri de bază (iarna şi vara), în timp ce primăvara şi toamna sunt considerate doar anotimpuri de trecere. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si