![Oraș distrus de bombardamente. ucraina](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1676/20205977/1/nexta.jpg?width=320&height=180)
Oraș distrus de bombardamente.
Oleg Revko, medic în Cernihiv, oraș atacat puternic de forțele ruse încă de la invazia în Ucraina, în urmă cu 12 zile, povestește că spitalele sunt bombardate "fără să le pese".
Medicul a povestit că atât spitalul său, cât și altul din oraș au fost bombardate: „Spitalele sunt atacate ca orice altceva, nu le pasă”.
Cum a reușit să se ascundă în primele zile de bombardamente
În primele zile ale invaziei, medicul s-a ascuns în subsolul casei sale de la marginea orașului, la mai puțin de un kilometru de un aeroport unde au avut loc lupte crâncene.
„Casa se află chiar pe linia de foc rusă. Am petrecut patru zile ascunzându-mă de bombardamente cu opt dintre vecinii mei. Am folosit o găleată pentru toaletă”, spune Oleg.
Citeste si: În timp ce fug din calea bombardamentelor, copiii ucraineni bolnavi de cancer riscă să rămână fără tratament
În timpul unei lupte, medicul a reușit să iasă din subsol și să fugă la spitalul unde lucra, în centrul orașului.
Citeste si: Din ce în ce mai mulți oamenii fug din Ucraina din calea bombardamentelor
„Aduc răniții la spitalul nostru. Sunt oameni care și-au pierdut brațele și picioarele. Voi fi în spital până la sfârșit. Este de datoria mea. Nu știu cât va rezista orașul, dar voi fi aici cu oamenii mei.”, a mai spus el.
ONU: Peste 400 de civili au murit în Ucraina
Peste 400 de decese ale unor civili au fost înregistrate în Ucraina, a anunțat Biroul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU.
Rusia a lansat la 24 februarie o invazie în Ucraina, lovindu-i oraşele, făcând numeroase victime umane şi provocând exodul a peste 1,5 milioane de ucraineni.
Citeste si: Kremlinul cere ca Ucraina să recunoască Crimeea ca fiind parte a Rusiei
Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza "nepăsării Kremlinului față de cetățeni (inclusiv) femei, copii (și) bărbați", a declarat luni președintele Comisiei Europene.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării cu visul de ”a lucra în televiziune” sau ” de a fi pe sticlă”. Ulterior, a realizat că îi place să scrie. ”Am fost printre cei ce au reușit să facă și practică în acest domeniu, eram pasionată de sport, așa că am ajuns să și scriu despre asta, chiar în perioada Mondialului din Rusia, și mi-a plăcut enorm”.
Iubește dansul și să-și petreacă timpul alături de cei dragi.
”Îmi plac subiectele picante, dar nu le ocolesc nici pe cele serioase.
Îmi doresc să învăț cât mai multe, să cunosc cât mai multe povești, poveștile oamenilor care încă mai cred în noi, presa. Vă invit să citiți articolele mele pe stirilekanald.ro!”.