Scene de coșmar au avut loc pe străzile din localitatea Bnei Brak. Un tânăr palestinian în vârstă de 26 de ani, care se afla ilegal în Israel, a mers cu maşina în oraş, a parcat-o şi a plecat cu o armă automată. A deschis focul apoi fără să se mai uite în stânga sau în dreapta.

În imaginile surprinse de martori se poate observa cum teroristul stă la un colţ de bloc şi trage după primele persoane pe care le vede.

Prima victimă este un biciclist, pe care încearcă să îl omoare, dar nu nimereşte. Vine apoi un şofer, îi strigă să oprească maşina iar când observă că acesta nu are de gând să frâneze, îl împuşcă fără să se mai gândeacsă prin geam. Următoarele victime ale teroristului sunt doi cetăţeni care stăteau în faţa unui magazin, pe o altă stradă, dar şi un tată care se plimba cu fiul său de doar doi ani.

Citeste si: VIDEO- Imagini șocante vin din Israel, unde un atac armat a avut loc într-o suburbie a orașului Tel Aviv. Cinci oameni au murit

,,Am sunat la poliţie, ca să anunţ atacul terorist. Împuşcătura a fost puternică. Copiii mei erau speriaţi, iar soţia mea plângea de frică",  a declarat Doron Bezaleli, medic voluntar.

Autoritățile au intrat imediat în alertă maximă

Doi ofițeri de poliție, aflați pe motociclete, l-au reperat şi a urmat un schimb de focuri. Palestinianul a fost ucis dar şi unul dintre oamenii legii şi-a pierdut viaţa.

,, A fost o situaţie foarte dificilă. O motocicletă de poliţie s-a lovit de un perete, iar lângă ea era un poliţist care a fost împuşcat, părea mort",  a mai spus Doron Bezaleli, medic voluntar. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Martor:  Nu mai puteam face nimic, atunci când am ajuns. Nimeni nu mai era în viaţă când am ajuns noi.

Citeste si: Caz șocant în Austria! Un român a mutilat o bulgăroaică cu acid clorhidric. Care este motivul pentru care bărbatul a recurs la gestul macabru

Este cel de-al treilea atac armat care are loc în Israel în ultima săptămână. Primele două au fost revendicate de Statul Islamic. În total, 11 persoane și-au pierdut viața.

,,După o perioadă de liniște, a izbucnit violenţa celor care încearcă să ne distrugă, a celor care vor să ne facă rău", a afirmat Naftali Bennett, prim-ministrul Israelului, după incident.

Totodată, actul terorist a avut loc în timp ce în Israel are loc un summit istoric la care participă diplomaţii Israelului, Statelor Unite şi altor trei ţări arabe. Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reacţionat imediat după incident cu un mesaj oficial.

Citeste si: Negociatorul-șef al Rusiei spune că Ucraina este dispusă să accepte „cerințele fundamentale” ale Kremlinului

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Această violență este inacceptabilă. Israelienii – ca toți oamenii din întreaga lume – ar trebui să poată trăi în pace și fără teamă. Inima noastră se îndreaptă către familiile celor uciși în atacuri", a afirmat    Antony J. Blinken.

La începutul acestei săptămâni, doi poliţişti au fost ucişi de doi simpatizanţi ai Statului Islamic pe străzile unui oraş aflat la 50 de km de Tel Aviv. Teroriştii au fost ucişi în schimbul de focuri înainte să facă victime printre civili.

Citeste si: Consilierii lui Putin sunt "prea speriați" ca să-i spună cât de rău se descurcă armata Rusiei în Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si