In mijlocul unui scandal fara precedent, Inaltpreasfintitul Teodosie pastreaza Sfanta Tacere. Calugari, preoti si apropiati ai Arhiepiscopiei Tomisului spun ca acest Cosma Mitu, cel care l-ar fi batut ani la rand pe preotul Calinic, a fost transformat din simplu cetatean de rand in preot, pe repede-inainte.

“Inainte de Revolutie era bisnitar la Abator, schimba bani, valuta”.

Cel care acum e staret la una dintre cele mai cunoscute locasuri sfinte din Romania, ar fi reusit sa se angajeze  initial ca sofer al Arhiepiscopiei. De acolo, cariera sa a luat avant.
“El era sofer si Calinic se ocupa de constructia manastirii, impreuna cu parintele Nifor. Parintele Nifor construia manastirea, Calinic era mana lui dreapta, iar Cosma era un simplu sofer”.

“A fost soferul Preasfintitului Teodosie, s-a dat pe langa asta, ce or fi facut ei, manevre. L-a facut pe Cosma in doua saptamani Teodosie.... In doua saptamani  l-a calugarit, l-a facut protosinghel si l-a facut si arhimandrit”. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Conform Cv-ului sau, Cosma a ajuns staret chiar inainte sa absolve facultatea de teologie din Constanta.(ilustram cu CV-ul lui).  In 2004, cand si-a luat licenta, a devenit staret la Manastirea Sfantului Apostol Andrei. Acolo.... ar fi inceput sa dezlantuie iadul pe pamant si sa-i bata pe calugarii si preotii care nu strangeau suficienti bani de la enoriasi. Pe parintele Calinic il batea cel mai des, spun martorii.

“Au fost momente cand si pe langa mine il lua, il imbrancea. In mare, cand i se fixa pe unul, pe ala. Asa s-ar spune, ca l-ar fi impins si a cazut, s-a lovit de un dulap ultima data”.

Si totusi, de ce n-a plecat parintele Calinic din sanul manastirii, daca a fost batut si umilit ani la rand? La aceasta intrebare ne raspunde un fost angajat al locasului sfant.

“Stateam intr-o seara cu el la paza si tot asa i-am zis" Eu in locul tau plecam, ma duceam". Si a zis" Da, mai, dar eu sunt de 21 de ani aici, e casa mea."

Parintele Calinic a ajuns prima oara  la manastirea Sfantului Apostol Andrei acum 25 de ani, pe vremea cand avea doar 18 ani. Venise cu prietena lui de atunci, cu autocarul, intr-o excursie. Cand a vazut frumusetea locului, i-a spus fetei sa se intoarca acasa, iar el a ramas. De atunci, s-a dedicat intru totul lui Dumnezeu.

“De la 20 de ani a plecat la manasitre a cautat sa-si faca un viitor. Cred ca a avut un vis in viata lui, sa ajunga mai aproape de Dumnezeu.”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

“De mic copil umbla la biserica. Si mama lui era o femeie credinicioasa care mergea la biserica.”

Dupa intreaga ancheta si dupa o serie de marturii socante obtinute in exclusivitate de reporterii nostri, ne intrebam de ce Arhiepiscopia Tomisului nu ia nicio masura fata de staretul Cosma si de ce nu incepe propria ancheta cu privire la bataile si umilintele de la manastire.

Scandalul urias a ajuns si la urechile Patriarhiei. Ramane de vazut daca se vor lua masuri, insa familia parintelui Calinic este resemnata si crede ca nimeni nu va face dreptate.  Intre timp, cativa telespectatori de-ai nostri ne-au scris ca au asistat si ei la scene de umilinta si violenta la Manastirea Sfantului Apostol Andrei. Confesiunile lor absolut socante le veti vedea in materialele urmatoare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si