Close sidebar
Close sidebar

Marturiile romanilor din Grecia. "Au fost gasite mame cu copii in brate, decedati"

Peste 60 de oameni au murit si mai mult de 100 au fost raniti in incendiile de vegetatie devastatoare care au izbucnit langa Atena, in Grecia.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Incendiile sunt cele mai grave din ultimii 11 ani, iar autoritatile nu au anuntat deocamdata daca printre victime se afla si cetateni romani. Primul incendiu a izbucnit luni, langa Kineta, o statiune de la malul marii, la 50 de kilometri de Atena. Focul s-a raspandit cu o repeziciune uimitoare, intretinut si de vantul puternic. Localnicii au spus ca au vazut perdele de foc inspaimantatoare, care se intindeau pe suprafete enorme. Mai multi oameni au ramas blocati in trafic, printre care si romani, care mergeau spre casa.

„Asteptand in masina am vazut ca vine un nor negru de fum foarte mare. Ajunsese focul aproape de rafinariile, aproape de Corinto. Lumea a intrat in panica, bineinteles ca si noi. Eram cu copiii in masina. Pe celalalt baiat l-am lasat acolo cu familia, ca ai mei au mai ramas, am intrat foarte tare in panica, vazand norul gros de fum, nu se mai vedea nimic pe cer, am dat sa ma duc sa ajung la

copil, dar nu mai putea ca se blocase si drumul. Ei sunt in siguranta acum, slava Domnului.”, a declarat o romanca din Atena.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

„Au fost gasite 26 de persoane, printre care multe mame cu copii in brate, toti decedati. Au incercat sa mearga spre mare. Accesul spre mare era blocat, pentru ca era o stanca acolo si nu ar fi putut sa coboare pe plaja si asa au ramas inconjurati de flacari efectiv in camp. Eu sunt foarte aproape de zona, sunt la 20 de kilometri, se vedeau flacarile de acasa de la mine, din centrul Atenei.

Sunt de 22 de ani la Atena si este pentru prima data cand vad asemenea imagini.”, a spus o alta romanca din Atena.

Sute de pompieri, zeci de autospeciale, avioane si elicoptere mobilizate din toata tara lupta cu cele doua incendii devastatoare.

sursa: stirileprotv.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI