„Au fost rachete lansate și lumea terorizată.”

„Am văzut rachete care brăzdau cerul, am văzut sistemul că lovea rachetele. Am văzut militari pe stradă, panică, asta am văzut.”

Sute de oameni au scăpat din calea războiului

Sunt mărturii ale românilor care au văzut moartea cu ochii în Țara Sfântă. Sute de oameni au fost repatriați rând pe rând azi-noapte cu mai multe aeronave, care i-au luat din calea războiului.

Totul, la suprapreț, acuză oamenii.

Citește și: Avion prăbușit după un zgomot ciudat auzit în aer. Nu sunt supraviețuitori

„Am plătit pentru 4 persoane undeva la 3.000 de euro pe biletele de avion. Am fost nevoiți să plecăm singuri, să ajungem un Tel Aviv pe cont propriu, la aeroport.”

Un atac de o asemenea amploare nu a putut fi văzut în Israel de zeci de ani. Militanții Hamas nu s-au oprit din a trimite zeci de rachete spre teritoriile israeliene. În același timp, palestinienii infiltrații dincolo de granițele fâșiei Gaza au împrăștiat groază printre civili.

Citește și: Alexandru Rafila anunță sprijin medical Israelului. ,,Noi avem toată deschiderea, mai ales că Israel ne-a oferit sprijinul atunci când am avut orice fel de incident''

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Între civilii prinși în ghearele războiului, și actorul Dan Badea, care a ajuns și el azi-noapte cu familia din Israel.

Dan Badea, actor: „Când se spune stare de război pentru ei înseamnă ceva, dar și pentru noi. Nu vă zic cum am plecat de acolo.”

Cei mai mulți artiști de la noi erau în Israel pentru concertul lui Bruno Mars, care s-a anulat.

De când au început bombardamentele fiecare s-a descurcat cum a putut să ajungă acasă. Au luat bilete spre Abu Dhabi, însă nu toți, ci doar cei care au avut bani. Ceilalți au așteptat ajutor din România.

„Am lăsat în urmă niște oameni. Vedeți că sunt bilete, dar erau oameni simpli, pelerini care așteptau să-i salveze cineva.”

Bombardamentele au venit și din nord, acolo unde militanții Hezbollah din Liban au lovit înălțimile Golan. Practic, Israelul este atacat acum din 2 părți.

Tel Avivul, în schimb, a continuat atacurile aeriene în teritoriile palestiniene. Una dintre lovituri a fost surprinsă în direct de o echipă de televiziune.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O familie din Israel este filmată de o cameră de supraveghere în timp ce este luată o statică de un bărbat înarmat care li se adresează în engleză. Sunt părinții și doi copii. Al treilea, din discuții, reiese că ar fi fost ucis.

La un moment dat, o explozie face ca fetița să tresară. Afară, rafalele asurzitoare îi făceau pe cei 4 să încremenească de frică.

Sute de civili au fost uciși, alții sunt ostatici iar câteva mii de persoane sunt rănite. Voci din societatea civilă critică deja serviciile de informații, în special Mossadul, pentru că nu au prevăzut atacurile de o asemenea amploare. Totuși, premierul israelian a promis victoria în războiul cu Hamas.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si