Un material realizat de BBC scoate la iveală atrocitățile comise de ocupanții ruși, printre care și întâmplările unui grup de srilankezi care au fost capturați.

„Credeam că nu o să mai scăpăm niciodată cu viață”, a spus Dilujan Paththinajakan, unul dintre cei șapte srilankezi capturați de forțele ruse în luna mai.

Citeste si: ULTIMA ORĂ. Vladimir Putin, discurs despre anexarea la Rusia a celor patru regiuni din Ucraina unde vor avea loc referendumuri

Cele șapte persoane, printre care și o femeie, povestesc cum au fost legați la ochi și mâini și au fost duși într-o fabrică. Acolo a început calvarul timp de patru luni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Ne-au închis într-o cameră”, a povestit Mary. „Obișnuiau să ne bată când mergeam să facem duș. Nici măcar nu mă lăsau să mă întâlnesc cu ceilalți [din grup]. Am rămas închiși înăuntru timp de trei luni de zile.”

Citeste si: Război în Ucraina. Ce teritorii mai ocupă Rusia în acest moment

„Am fost foarte supărați și triști – plângeam în fiecare zi”, a

povestit și Dilukshan Robertclive. „Singurele lucruri care ne-au ținut în viață au fost rugăciunile... și amintirile cu familia”.

Citeste si: Șeful NATO, Jens Stoltenberg, acuză "escaladarea războiului lui Putin"

Vladimir Putin, discurs despre anexarea la Rusia a celor patru regiuni din Ucraina unde vor avea loc referendumuri

Vladimir Putin este așteptat să aibă un discurs televizat după ce patru zone ocupate ale Ucrainei au anunțat marți „referendumuri” pentru aderarea la Rusia.

Este cea mai nouă mutare a Kremlinului în războiul din Ucraina. Liderii occidentali au reacționat prompt spunând că nu vor recunoaște aceste "false referendumuri".

Citeste si: Rusia neagă crimele de război de la Izium. "Este o minciună", spune portavocea lui Putin

Forbes Rusia, citând două surse din administrația Kremlinului, a transmis că discursul va fi difuzat „când Orientul Îndepărtat se va trezi”. Nu este clar care este motivul pentru care a fost amânat discursul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si