Toată România a auzit de tragedia din Bușteni, acolo unde o tânără a fost ucisă de urs, în timpul unei drumeții pe care o făcea alături de iubitul ei.

Se aflau pe Jepii Mici, când, din neant, un urs a mușcat-o de picior, a aruncat-o într-o râpă adâncă și a sfâșiat-o fără milă. Tânără nu a mai avut nicio șansă la viață, salvatorii ajunși la fața locului fiind nevoiți să îi declare decesul.

Citește și: Cum te ferești de urși când mergi pe munte

urs

Urs

[Sursa foto: Freepik]

Jepii Mici, un traseu periculos 

Iar acum, în urma acestei tragedii, o altă tânără face declarații șocante despre locul în care a murit Maria. Lara este cea care spune că a ajuns pe Jepii Mici chiar înainte cu două zile ca Maria Diana să își găsească acolo sfârșitul.

Lara spune că traseul montan de pe Jepii Mici este unul extrem de dificil, chiar periculos, care, din neatenție, fără echipament necesar sau din inconștientă poate duce chiar și la moarte.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Să faci Jepii Mici fără echipamentul necesar și fără spray pentru urși e ca și cum bați mâna cu moartea. Este un traseu tehnic, un traseu greu, îți poate da impresia oricând că ești în siguranță, dar nu ești. Trebuie să fii tot timpul conștient de locul unde te afli, să nu fii furat de peisaj prea mult. Traseul are două părți: urcarea se face în prima parte prin pădure, este vorba despre o urcare de două ore.

La cotitură poți mereu să dai nas în nas cu un urs. Să nu uităm totuși că este casa lor”, a povestit Lara, conform KanalD.ro.

Și tot ea spune că, deși a ajuns să facă același traseu ca Maria Diana, frica a însoțit-o pe tot parcursul drumeției. Norocul ei a fost, însă, că a tot întâlnit și alte persoane pe traseu, iubitori și ei de munte, care au speriat prin tot felul de metode animalele sălbatice care ar fi putut fi prin preajmă.

Tocmai de aceea, ea recomandă să nu se plece în drumeție fără un echipament adecvat și fără spray ori fluier, pentru că animalele se sperie de zgomote.

„În general urșii nu mănâncă oameni și nu au un astfel de comportament ca cel al ursului care a atacat-o pe această fată. Trebuie să ai tot timpul cu tine un spray de urși indiferent de traseu. Eu am fost foarte speriată de urși și porci mistreți. Am avut noroc că am întâlnit grupuri de oameni pe traseu, dar vorbeau, făceau gălăgie, aveau fluier și spray-uri. Urșii se sperie la zgomote, nu atacă fără motiv, nu mănâncă oameni", a mai spus Lara.

drumetie

Fată în drumeție

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cine este tânăra ucisă de urs, în Bușteni. Maria s-a stins din viață la doar 19 ani, sub privirile iubitului: „Ea a zis să facem traseul ăsta”

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Totodată, tânăra a ținut să precizeze, mai ales pentru cei care vor să ajungă pe același traseu, că potecile din Jepii Mici sunt un loc al groazei.

La tot pasul, spune fata, se găsesc cruci, căci moarte Mariei nu este in incident singular din zona respectivă, așa că, mare atenție! 

„Acest traseu este plin de cruci, este macabru. Nu este lipsit de astfel de incidente, însă nu la același nivel ca cel de ieri. Deja când vezi mure sau frăguțe în locul în care te afli este clar că nu trebuie sa poposești foarte mult!", a mărturisit Lara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si