Close sidebar
Close sidebar

Masa caldă promisă de Guvern întârzie să apară în şcoli! Mai mult, în unele unităţi nu mai ajung nici cornul şi laptele

De două luni au avut nevoie responsabilii să "aprindă cuptoarele" în cele 50 de unităţi de învăţămînt incluse în programul "o masă caldă în şcoli". Pînă acum, cantinele au stat închise, iar mulţi elevi au tînjit după o gustare.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In cantina acestei scoli din Arad s-au investit 70 de mii de euro. Abia anul trecut a devenit functionala, dar nu pentru multa vreme insa. O data cu vacanta de vara s-au terminat si banii.

Pentru multi dintre cei 400 de copii, poate ca era singura masa calda, iar asta a dus la scaderea abandonului si absenteismului.
Abia astazi, la doua luni de la inceperea anului scolar,  guvernul a decis ca ar fi cazul sa continue proiectul.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Din pacate, doar 50 de scoli au acest noroc. Restul, se descurca asa cum pot. Unii fac foamea, altii au invatat singuri sa se gospodareasca.
De pilda, in judetul Sibiu, pranzul se serveste la cantina caminului cultural. Copiii inscrisi la primul after school de la tara isi potolesc foamea cu mancarea gustoasa gatita nu de bucatari angajati, ci de mame si bunici.

In cele mai multe scoli, de baza ramane clasica gustare, laptele si cornul.

Doar ca in unele scoli inca n-au ajuns nici laptele si cornul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI