Close sidebar
Close sidebar

Masa de 1 Decembrie, cu până la 88 de E-uri! Avertisment de ultim moment de la Protecția Consumatorilor

Asociația InfoCons, Protecția Consumatorilor, avertizează cu privire la masa de 1 Decembrie. O masă aparent simplă, compusă din fasole cu cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, cozonac cu nucă și cacao, poate conține până la 88 de aditivi alimentari sau E-uri.

Sorin Negru,

Masa de 1 Decembrie, cu până la 88 de E-uri! Avertisment de ultim moment de la Protecția Consumatorilor


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ziua de 1 Decembrie este un moment de sărbătoare pentru românii de pretutindeni, iar preparatele tradiționale, precum fasolea cu cârnați sau micii cu muștar, nu vor lipsi de pe mese.

Citește și: Alimentele la care să renunțăm în Postul Crăciunului, pentru a-l ține mai ușor. Sfatul preotului Vasile Ioana: "Haideți să încercăm"

Cu toate acestea, chiar și de Ziua Națională a României, este important să fim atenți la ce consumăm. O masă aparent simplă, compusă din fasole cu cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane și cozonac cu nucă și cacao, poate conține până la 88 de aditivi alimentari (E-uri), 119,89 grame de zahăr și 15,9 grame de sare pentru 100 de grame de produs.

Pentru o simplă masă de 1 Decembrie putem consuma până la 88 de aditivi alimentari, cei mai frecvent întâlniți fiind E330, E300 și E950, avertizează InfoCons.

Masa de 1 Decembrie, pericol pentru sănătate

Dacă plănuiți să luați masa în oraș de 1 Decembrie, asigurați-vă că restaurantul ales respectă Ordinul ANPC nr. 201/2022.

Citeste si: Ștefania și Cosmin s-ar fi despărțit! Fanii ”Casa iubirii” sunt în stare de șoc. Ce a postat fosta concurentă pe o rețea socială- kanald.ro

Citeste si: Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…”| EXCLUSIV- wowbiz.ro

Citeste si: Miliardarul chinez Justin Sun și-a mâncat banana de 6 milioane de euro în fața jurnaliștilor: „Este mult mai bună decât celelalte”- antena3.ro

Acest ordin stabilește modalitățile în care consumatorii trebuie să fie informați în legătură cu preparatele pe care le achiziționează din unități de restaurație colectivă și pe care le consumă pe loc sau la domiciliu.

Prin scanarea produselor care compun masa de 1 Decembrie, Aplicația Europeană InfoCons, redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor( aditivi alimentari), dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc masa de 1 Decembrie în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea totală de sare, cantitatea totală de zahăr, numărul total de aditivi alimentari (E-uri), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în Aplicația Europeană InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar Aplicația Europeană InfoCons ne ajuta să aflăm cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

Pentru același meniu compus anterior din fasole cu cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane și cozonac cu nucă și cacao, vom consuma până la 119,89 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.

Citeste si: Cum se pregătește Geta Sterp în ultimele zile, pentru naștere? Sora lui Culiță Sterp este nerăbdătoare să devină mămică! "De vreo săptămână și ceva, eu mă tot pregătesc de naștere!"- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Emilia Ghinescu? Povestea artistei care cucerește scena muzicii populare românești- radioimpuls.ro

Citeste si: Miliardarul chinez Justin Sun și-a mâncat banana de 6 milioane de euro în fața jurnaliștilor: „Este mult mai bună decât celelalte”- antena3.ro

Masa de 1 Decembrie, cu până la 88 de E-uri! Avertisment de ultim moment de la Protecția Consumatorilor

Meniul de 1 Decembrie poate ajunge până la 15,9 grame de sare pentru 100 de grame de produs, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi.

Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr și sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, Aplicația Europeană InfoCons, ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI